Antena Meniu Search
x

Prețurile de pe litoral cresc, de la 1 iulie, chiar și cu 30 de procente

Veşti proaste pentru românii care vor veni pe litoral de mâine. Vor fi nevoiţi să scoată din buzunar mai mulţi bani. Cresc tarifele la cazare, dar şi la şezlonguri. Majorarea o decide fiecare hotelier sau patron în parte, însă procentul variază între 10 şi 30 la sută. Există însă şi o veste bună. Turiştii care vin în Mamaia nu mai plătesc parcarea.

de Redactia Observator

la 30.06.2020, 18:13

Vezi și
  • Inclusiv prețurile pentru închirierea unui șezlong vor crește în perioada următoare.

Mercurul din termometre creşte de la o zi al alta şi, odată cu el, şi preţurile la cazare. 

Cristian Bărhălescu, agent de turism: Tarifele acestea de fapt suportă diferenţa pentru cei care au beneficiat de tarife reduse la început de sezon, un fel de suport. Iar proprietarii trebuie să scoată cheltuielile plus un mic profit că să poată să pregătească anul viitor.

Fie că vorbim de Mamaia ori de sudul litoralului, lucrurile nu diferă prea mult. Toţi hotelierii vor să câştige, aşa că puţini sunt cei care nu majorează tariful la cazare. Aşadar, dacă până acum o noapte la un hotel de două stele costa 150 de lei, de mâine preţul va ajunge şi la 200 de lei. Iar pentru o noapte la un hotel de trei stele preţul va ajunge până la 250 de lei. 

Aurelian Trandafir, proprietar hotel Mamaia: O creştere a cererii justifică un tarif mai mare şi atunci fiecare agent economic în funcție de puterea lui de vânzare îţi stabilieşte un tarif adecvat, astfel încât să-şi valorifice locația. 

Şi şezlongurile se scumpesc, în medie cu cinci lei. Dar cu cât mergi mai spre nord, tariful poate ajunge şi la 100 de lei, în funcţie de celebritatea plajei. 

Răzvan Chitan, administrator plajă: S-au mărit de la 25 de lei la 30 de lei, cum am făcut an de an.

În toată marea de scumpiri turiştii primesc şi o veste bună. Cei care aleg să se relaxeze pe plajă în Mamaia nu mai plătesc taxă de parcare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Prețurile de pe litoral cresc, de la 1 iulie, chiar și cu 30 de procente