Antena Meniu Search
x

Cristi Borcea mai rămâne după gratii cel puţin încă şase luni!

Deşi a fost la un pas să părăsească închisoarea, Cristi Borcea mai rămâne după gratii. Cel puţin încă şase luni.

Vezi și

Deşi a fost la un pas să părăsească închisoarea, Cristi Borcea mai rămâne după gratii. Cel puţin încă şase luni. Magistraţii Tribunalului Ilfov au admis contestatia DNA si au stabilit un nou termen de eliberare condiţionată pentru primăvara anului viitor. Decizia i-a întristat mai ales pe copiii fostului dinamovist, veniţi la instanţă să-şi îmbrăţişeze tatăl în libertate. 

Patrick, fiul cel mare al lui Borcea, fetiţa pe care fostul dinamovist o are împreună cu avocata Simona Voiculescu şi fiul Mihaelei Borcea au venit pentru prima data la instanţa de judecată, să-şi susţină tatăl aflat în boxa acuzaţilor. Despre cei şapte copii care îl aşteaptă acasă, Borcea i-a vorbit judecătorului copleşit de emoţii. "L-a afectat foarte mult, dovadă că început să plângă. Băiatul cel mare era în sală şi când l-a văzut pe tatăl lui în boxă , impactul a fost deosebit, a plâns şi copilul..."

Pe langă nevoia copiilor de tatăl lor, avocaţii au arătat în instanţă că Borcea a executat în total 943 de zile, adică aproape 4 ani, la care se adaugă 186 de zile câştigate în urma aplicării legii 169, care oferă recompensă deţinuţilor pentru condiţiile rele de detenţie. În plus, Borcea a scris două cărţi, s-a purtat exemplar şi a spălat şi pe jos în închisoare. Cu toate astea, decizia a fost una fermă: "Respinge propunerea de liberare condiţionată a condamnatului BORCEA CRISTIAN, în prezent deţinut în cadrul Penitenciarului Jilava, ca nefondată. Fixează termen de reiterare la 23.04.2018."

Până atunci, afaceristul mai riscă o pedeapsă. Motive de îngrijorare mai sunt. Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţiei la condamanat la încă 3 ani şi jumătte de închisoare pentru că a mituit-o pe judecătoarea Geanina Terceanu, tocmai în încercarea de a scăpa de pedeapsa pe care o execută acum. 

Pedeapsa lui Cristian Borcea în dosarul Transferurilor s-ar încheia de drept abia în 2019. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cristi Borcea mai rămâne după gratii cel puţin încă şase luni!