Antena Meniu Search
x

Cristina, o mamă cu cinci copii din județul Suceava, agresată de soțul alcoolic, are interzis la divorț de la preotul din sat: Trebuie să-și ducă crucea

De cinci ani, Cristina, o femeie de 42 de ani din Vârfu Dealului, comuna Pârteştii de Jos, județul Suceava, trăiește un adevărat coșmar alături de soțul său.

de Monica Palade

la 08.04.2021, 08:10

Cristina, o mamă cu cinci copii din județul Suceava, agresată de soțul alcoolic, are interzis la divorț de la preotul din sat: Trebuie să-și ducă crucea - Crai Nou

Bărbatul alcoolic o bate chiar în fața copiilor. Iar de trei ani, în scandalul celor doi intervine și poliția. Fără rezolvare însă. Pentru că apoi, Nicu, 45 de ani, o ia de la capăt.

Nu e de mirare că femeia a decis să pună capăt coșmarului său și să divorțeze. Doar că și aici s-a izbit de mentalitatea învechită. Preotul din sat, Constantin Purice, nu i-a dat “dezlegare” și a îndemnat-o să-şi „ducă crucea”. În plus, a amenințat-o că dacă divorțează, statul îi va lua copiii pentru că soțul său este singurul care aduce bani în casă.

Cinci ani de coșmar

„Suntem căsătoriţi de 15 ani, dar cel mai tare soţul meu s-a înrăit după ce s-a născut al cincilea copil. De 5 ani mă gândesc ce să fac şi când voi avea curajul să divorţez, pentru că sunt 5 ani de când trăiesc numai în ameninţări şi câteodată abuzuri fizice. Mă distruge în primul rând psihic, iar asta nu e viaţă de dus nici pentru mine, nici pentru copiii mei. La băutură se întâmplă toate. Nu spun că atunci când nu bea e lapte şi miere, că tot prostii are şi atunci în cap, doar că atunci se mai controlează.

Pe acelaşi subiect

De Buna Vestire am făcut peşte, că era dezlegare, şi ne-am pus să mâncăm toţi. El, care începuse să bea de cu o zi înainte, a luat sticla de votcă şi a pus-o sfidător pe masă şi bea direct din ea. Spunea «Na, să crăpi tu de ciudă». L-am lăsat în plata lui, pentru că aveam un unchi în vizită. De când a venit acasă mă tot ameninţa să-mi retrag acţiunea de divorţ, că, dacă nu, zile bune, nu voi avea. Şi chiar ameninţări mai grele. Apoi a început nebunia, aşa că am chemat poliţia, care a emis ordin şi l-a scos din casă.

Am hotărât să divorţez pentru că îmi ajunge. Dacă s-ar îndrepta şi ar deveni om de casă şi tată la copii, poate m-aş mai gândi. Dar el nu a dat niciun semn de îndreptare. Am 5 copii şi cel mai mult mă gândesc la ei, pentru că, la felul cum se poartă, le dă o învăţătură foarte proastă. Sunt multe de povestit” a povestit Cristina pentru publicația Crai Nou.

Mentalitate învechită

La rândul său, preotul se apără: „Mie toate informaţiile îmi vin fără să întreb pe cineva sau să dau telefoane, deşi am primit telefoane de la multe persoane. Da, am sfătuit-o să rămână căsătorită pentru că are o cruce de dus. I-am spus, măi femeie, tu te desparţi, bun… El are un salar şi are şi el dreptul la copii cum ai şi tu, aşa e legea în România. Tu nu ai niciun venit, nu poţi să creşti aceşti copii singură. Mi-a spus că îl dă în judecată şi el va plăti pensie alimentară. Ea asta aşteaptă pensie alimentară! Dar dacă el scoate o adeverinţă pentru patru ore şi că ia numai 1000 de lei, ce face ea?

Trebuie să fie o creştină care are bărbat şi copii. Eu m-am băgat să fac împăcare, am chemat-o la biserică de două ori, dar n-a venit. Sunt 5 copii la mijloc şi pe mine mă doare, dar dacă a ieşit aşa nu mă mai bag, o să-i las în treaba lor. (...)Să vă mai spun cum vine problema şi de unde începe totul. Ea refuză să se culce cu el. Când un bărbat vine acasă de la drum şi are nevoie de soţie, şi ea refuză, ce se întâmplă în casă?”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cristina, o mamă cu cinci copii din județul Suceava, agresată de soțul alcoolic, are interzis la divorț de la preotul din sat: Trebuie să-și ducă crucea