Video Un semn cu mâna ar putea reprezenta un strigăt silențios de ajutor din partea femeilor aflate în dificultate
Un simplu semn cu palma, care durează o secundă, poate salva o viaţă. Este vorba de un gest propus de organizaţiile pentru drepturile femeilor. Semnalul ar trebui interpretat ca o cerere de ajutor din partea unei victime care nu poate vorbi, pentru că şi-ar alerta, astfel, agresorul.
- Semnul cu mâna ar putea fi recunoscut oficial la nivel internaţional.
- Peste 21.000 de femei au fost supuse unor acte de violenţă în 2020, în România.
Vorbim despre un semn care poate fi făcut foarte uşor, respectiv să avem degetul mare strâns, iar celelalte degete să fie îndreptate în sus, după care să fie strâns pumnul. Este un semn care poate fi făcut într-o secundă, cel mult două, şi care poate fi folosit atât în conversaţiile online, având în vedere că, în ultima perioadă, foarte multe activităţi s-au mutat în mediul online, dar şi în conversaţii purtate faţă în faţă.
Vorbim despre un semn care poate salva o viaţă, spun reprezentanţii asociaţiilor pentru drepturilor femeilor. Dacă ne uităm la statisticile pentru anul 2020, vedem că cifrele sunt cel puţin îngrijorătoare. La nivel naţional s-au înregistrat 21.095 de cazuri de violenţă împotriva femeilor. Din păcate, 42 de femei au fost ucise. Autorităţile au emis 8.210 ordine de protecţie, dar 30% dintre ele au fost încălcate.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰