"Criză" de biciclete din cauza pandemiei. Producătorii nu pot ţine pasul cu numărul mare de comenzi
V-aţi întrebat vreodată care este efectul benefic pe care pandemia l-a avut asupra oamenilor? Ei bine, există unul: mişcarea. Tot mai mulţi şi-au cumpărat biciclete ca să iasă la plimbare în timpul pandemiei.
- Din cauza pandemiei și a restricțiilor, tot mai multe persoane și-au cumpărat biciclete pentru a ieși la plimbare, în natură
Aşa se face că vânzările masive au dus la o criză. Producătorii nu pot ţine pasul cu numărul mare de comenzi. Este şi motivul pentru care atât bicicletele cât şi piesele de schimb s-au scumpit considerabil în ultimul an.
De la începutul pandemiei vânzările la biciclete au crescut în toată Europa cu cel puțin 60%.
Levente Gyorgy, administrator magazin: Au cumpărat mulți biciclete, care nici nu credeau vreodată că se dau pe bicicletă. Erau restricții, era o cale de a ieși în natură la mișcare. Asta este explicația.
Tânăr: Tot mai multă lume și-a cumpărat pentru a face mișcare, pentru că statul în casă nu a ajutat pe nimeni nici psihic nici fizic.
Tânără: Bicicleta mea e puțin mai specială, e mai vintage, mă reprezintă, e modul nostru de deplasare, de transport, mergem la cumpărături, la lucru.
Producătorii de biciclete reuşesc din ce în ce mai greu să facă faţă comenzilor tot mai mari. Asta deşi preţul bicicletelor dar şi al pieselor de schimb a crescut cu cel puţin 15 la sută.
Levente Gyorgy, administrator magazin: Lucrează fabricile, produc, doar că nu suportă cerințele. S-au scumpit foarte mult piesele, transportul, chiar exagerat de tare și din cauza asta e lipsă de biciclete și de piese. O bicicletă cât de cât ok, undeva la 2.500 sau 2.100, şi echipament încă aproape 1.000.
Şi bicicletele electrice au ajuns la mare căutare printre pasionaţii de mişcare. Vânzările au crescut pentru toate categoriile de vârstă, de la biciclete pentru copii până la cele pentru vârstnici. R
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰