Antena Meniu Search
x

Video Criză de medici în spitalele suport COVID

Din lipsă de medici spitalele suport COVID nu mai fac faţă numărului mare de cazuri, iar unele chiar nu mai pot funcţiona. Este şi cazul spitalul orăşenesc din Ineu, judeţul Arad, care a fost nevoit să reducă numărul internărilor, după ce doi dintre cei cinci medici au fost testaţi pozitiv. Şi un spital nou din oraşul Lipova, dotat cu sistem de oxigen la fiecare pat, care în curând va fi terminat în totalitate se confruntă cu aceeaşi problemă- lipsa medicilor.

de Redactia Observator

la 25.11.2020, 16:34

Vezi și
  • Spitalul suport COVID din Ineu şi-a redus activitatea aproape la jumătate
  • Doar 30 din cele 50 de paturi sunt acum ocupate

Spitalul suport COVID din Ineu şi-a redus activitatea aproape la jumătate. Aşa că doar 30 din cele 50 de paturi sunt acum ocupate. Şi nu pentru că nu ar exista solicitari, ci pentru că nu există medici care să îi îngrijească pe bolnavi. 

Monica Mang, manager spital orasenesc Ineu: Pentru că numărul de medici curanţi care tratează pacineţii COVID sunt doar trei din cinci a trebuit să reducem numărul internărilor. Cei doi medici sunt stabili, sunt bine. 

În secţia ATI de aici lucreaza doi medici, unul adus de la Timişoara. Muncesc aproape non-stop, până la epuizare. 

Monica Mang, manager spital orasenesc Ineu: Şi mai ales pentru cei de la ATI este foarte greu pentru că sunt doi ATI-şti. Avem cinci pacineţi apropae în permanenţă şi ar trebui să fie monitorizaţi în permanenţă. Unul este cu navetă de la Timişoara, unul singur este cu domiciliul aici, în Ineu, dar vă daţi seama că acel un medic nu paote să facă 24 din 24. 

Horea Timis, director DSP Arad: Spitalul Ineu trece prin momente dificile din cauza numărului mare de acdre medicale pozitive. Ataât medici cât şi personal medical auxiliar. Nu avem destule cadre medicale ca să putem suplimenta. Medicii de caolo sunta devăraţi eroi, stau peste orele de program. 

La câteva zeci de kilometri distanţă, în oraşul Lipova, există un spital nou, ce stă nefolosit. 5 milioane de euro a investit Ministerul Dezvoltării în clădirea menită să-i deservească pe cei 60.000 de locuitori din zonă. În spitalul cu 70 de locuri saloanele au deja mobilier şi sisteme de oxigen, mai trebuie adusă doar apartura medicală. Însă chiar dacă în curând va avea toate dotările lipseşte un lucru: personalul medical. 

Florin Pera, primar oraş Lipova: În nici un caz în momentul de faţă nu ar putea să funcţioneze ca şi secţie COVID, având în vedere lipsa medicilor, lipsa personalului calificat. Noi nu avem în oraş nici măcar un medic ATI.

Oraşul Ineu este primul din judeţul Arad în care se va institui carantina din cauza ratei mari de infectare, care a depășit 10 cazuri la mia de locuitori. Oraşul va intra în carantină în această noapte, de la ora 22:00. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Criză de medici în spitalele suport COVID