Antena Meniu Search
x

Cum a fost prima zi de şcoală din anul 2018 - 2019

Prima zi de şcoală a fost rezervată festivităţilor! Cu ţinute atent alese, copiii şi părinţii au trecut pragul şcolilor, unii mai emoţionaţi decât alţii. "Bobocii" s-au rupt cu greu din braţele părinţilor, iar liceenii au fost doar în trecere prin curtea şcolii.

Vezi și

Prima zi de şcoală a fost rezervată festivităţilor! Cu ţinute atent alese, copiii şi părinţii au trecut pragul şcolilor, unii mai emoţionaţi decât alţii. "Bobocii" s-au rupt cu greu din braţele părinţilor, iar liceenii au fost doar în trecere prin curtea şcolii. Nu s-au ţinut ore, iar elevii întorşi din lunga vacanţă au avut timp să se reobişnuiască în bănci şi să-şi povestească amintirile de peste vară. La mare căutare a fost tradiţionalul buchet de început de an şcolar, pentru care unii au plătit şi sute de lei. 

Pentru câteva ore, şcolile s-au umplut de zumzetul elevilor. După o vacanţă lungă, cursurile au început cu... o zi de acomodare!

Pentru cei mai mici dintre elevi, despărţirea de părinţi a fost stropită cu lacrimi. Pregătirile intense au început de câteva zile. Mai ales liceenii au avut grijă să impresioneze cu ţinuta de prima zi de şcoală. Fetele au avut în plus şi grija machiajului.

Dar cea mai mare grijă au fost florile. În Capitală, piaţa de flori George Coşbuc a plină de clienţi până târziu în noapte. La mare căutare au fost aranjamentele florale şi buchetele supra-dimensionate.

Prima zi de şcoală a cerut o atenţie specială şi din partea dascălilor. Profesoarele au etalat cele mai elegante ţinute şi coafuri. La Sibiu, la colegiul Gheorghe Lazăr, prima doamnă Carmen Iohannis şi-a primit elevii de clasa a noua, cărora le va fi dirigintă.

Preşedintele a fost şi el la deschiderea noului an şcolar, dar în Alba Iulia. Prima zi de şcoală a aglomerat şi traficul. La Iaşi, situaţia a fost îngreunată de lucrările la canalizarea oraşului. Muncitorii le-au oprit temporar lucrul în prima zi de şcoală, dar au rămas şantierele printre care părinţii şi elevii abia şi-au făcut loc.

Pentru zilele următoare şoferii sunt conştienţi că va fi şi mai rău. Pentru că se întorc şi  la lucru muncitorii şi utilajele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cum a fost prima zi de şcoală din anul 2018 - 2019