Antena Meniu Search
x

Video Cum ar putea românii să scape de grija facturilor la curent vara, când folosesc aerul condiţionat. Costurile, mai mici chiar şi cu câteva sute de lei

Un parlamentar din Braşov vrea să combată schimbările climatice cu ... vopsea albă! Deputatul PNL Gabriel Andronache spune că dacă toate blocurile din România ar fi vopsite în alb, temperatura din apartamente ar scădea cu 3 grade celsius, pe timpul verii. În acest sens, a depus un amendament la Codul Urbanismului, care se află în acest moment în dezbatere, în Parlament. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 20.07.2023, 13:41

Vezi și

Ideea a pornit de la un deputat PNL care doreşte ca toate clădirile din ţară să fie vopsite în alb sau în tonuri de alb, iar în acest sens vrea să aducă modificări la Codul Urbanismului. Concret, acesta susţine că prin această metodă temperatura din imobile o să scadă şi cu 3 grade Celsius, mai ales pe timp de caniculă.

Deputatul se bazează şi pe mai multe studii, care arată, în clădirile vopsite în alb sau în tonuri de alb, temperatura este mai scăzută, mai ales la etajele superioare, acolo unde se înregistrează cele mai ridicate temperaturi mai ales vara.

De altfel, vor fi şi beneficii, spune acesta, mai ales la facturi, pentru că oamenii nu vor consuma atât de mult curent electric cu aerul condiţionat şi vor vedea scăderi în facturi şi cu câteva sute de lei. Amendamentul pentru această modificare a fost deja depus în Parlament şi este în dezbatere la Camera Deputaţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Cum ar putea românii să scape de grija facturilor la curent vara, când folosesc aerul condiţionat. Costurile, mai mici chiar şi cu câteva sute de lei