Antena Meniu Search
x

Video Cum deosebești ciupercile comestibile de cele otrăvitoare: Testul usturoiului, secretul din străbuni

Este sezonul drumeţiilor şi sunt mulţi turişti care iau la pas pădurile şi munţii în această perioadă. Unii preferă se se bucure şi de o altfel de experienţă, aşa că se axează pe culesul ciupercilor, de exemplu, mai ales că vremea caldă şi ploioasă a favorizat înmulţirea lor. Tocmai din acest motiv e bine de știut cum şi de unde le culegem. Este important să facem diferenţa între cele comestibile şi cele periculoase.

de Marius Alexoiu

la 28.06.2022, 17:43

Vezi și

Crişan este pădurar la Ocolul Silvic din Munţii Poiana Ruscăi de mai bine de 20 de ani şi a devenit în timp unul dintre cei mai buni cunoscători ai ciupercilor de pădure. 

Crişan, pădurar: Dacă tai şi se învineţeşte, uitaţi aşa.. se învineţeşte imediat. Uitaţi că îşi schimbă deja culoarea. Îl vedeţi cât e de galben şi imediat s-a schimbat. E otrăvitor! Nu este bun, nu este comestibil!

Usturoiul, secretul pentru a deosebi ciupercile comestibile de cele otrăvitoare

În pădurile din Munţii Poiana Ruscăi sunt numeroase soiuri de ciuperci. Mulţi oameni din zonă ajung aici să le culeagă, deşi nu ştiu cum să le diferenţieze pe cele bune de cele otrăvitoare. Cunoscătorii au însă un aliat de nădejde: usturoiul.

Pe acelaşi subiect

Crişan, pădurar: Dai usturoi pe ele şi dacă s-au învineţit, lasa-le în pace... să le distrugi! 

Femeie: Sunt ciuperci bune, dar sunt şi ciuperci otrăvitoare, dar fiind foarte atenţi bunicii ne-au învăţat cum să le alegem.

Şi ciupercile comestibile pot fi periculoase atunci când cresc în apropierea celor otrăvitoare. 

Localnic: Se înmulţesc sporii ăia, se duce de la una la alta. Şi nu.. foarte periculos!

Cea mai sigură metodă de a evita intoxicaţiile rămâne să cumpăraţi ciupercile din magazin. Consumate corect, acestea reglează tensiunea arterială, întăresc firul de păr şi previn tulburările digestive. România exportă anual sute de tone de ciuperci culese din flora spontană. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Cum deosebești ciupercile comestibile de cele otrăvitoare: Testul usturoiului, secretul din străbuni