Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum echipăm mașina pentru iarnă

De obicei, iarna ne "ia prin surprindere". Autorităţile se scuză, şoferii acuză şi sute de oameni rămân înzăpeziţi. Anul acesta, însă, viscolul a venit fix pe 1 decembrie, iar scuzele nu se mai justifică

de Redactia Observator

la 27.12.2014 , 19:52

De obicei, iarna ne "ia prin surprindere". Autorităţile se scuză, şoferii acuză şi sute de oameni rămân înzăpeziţi. Anul acesta, însă, viscolul a venit fix pe 1 decembrie, iar scuzele nu se mai justifică .

Primul sfat pe care îl dau poliţiştii pentru zilele următoare: nu plecaţi la drum! Dacă trebuie totuşi să vă urcaţi la volan, aruncaţi mai întâi o privire asupra maşinii.

Vezi și

Niciun şofer responsabil nu poate pleca al drum lung pe timp de iarnă fără un set de lanţuri pentru zăpadă, acestea costă 80 de lei, o lopată am ales una la 30 de lei şi cabluri de curent.bateria maşii cedează iarna mult mai uşor

O investiţie de circa 200 de lei care poate salva viaţa. Dacă se impune, montaţi lanţurile pe roţile cu tracţiune. Nu toţi şoferii se pricep să facă asta.

Combustibilul trebuie economisit aşa că ideal este să porniţi motorul alternativ, cât să puteţi face faţă temperaturii scăzute de afară. În anii trecuţi, mai multe persoane au murit intoxicate dupa ce au adormit cu motorul în funcţiune.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Cum echipăm mașina pentru iarnă