Antena Meniu Search
x

Cum poţi citi 52 de cărţi pe an, în 10 paşi simpli

Pentru mulţi oameni, noul an a venit cu rezoluţii ambiţioase, mai ales când vine vorba de dezvoltarea personală. Iar pe listă se află deseori şi dorinţa de a citi mai mult, în ciuda timpului care nu pare niciodată suficient. Fie că priviţi lectura drept o modalitate de relaxare sau ca un mijloc prin care să vă lărgiţi orizonturile, iată 10 sfaturi care vă vor ajuta să citiţi chiar şi 52 de cărţi în 2022.

de Redactia Observator

la 10.01.2022, 16:46

- Profimedia

Timpul pentru citit e preţios, mai ales că pentru mulţi oameni momentele de linişte şi relaxare devin tot mai rare. Iar dacă pe listele cu rezoluţii pentru noul an lectura ocupă un loc important, de la dorinţă până la a pune în practică e cale lungă. Cu voinţă şi câteva trucuri, imposibilul devine realitate, scrie Financial Times. Iată 10 sfaturi de la jurnalistul Tom Calver, care ne învaţă cum putem citi chiar şi 52 de cărţi pe an. Vorbeşte din propria experienţă, după ce în 2021 a reuşit să îndeplinească acest obiectiv.

Citeşte 52 de cărţi pe an, în 10 paşi simpli

  • 1. "Cine se trezeşte de dimineaţă, departe ajunge". Dacă ziua începe pentru tine din zori, gestionarea timpului va fi mult mai eficientă. Vei găsi chiar şi destulă vreme pentru citit.
  • 2. Fii selectiv! Dacă o carte nu te atrage, poţi să o pui la loc pe raft fără regrete. Astfel, nu vei pierde timp încercând să termini de citit ceva ce nu îţi place.
  • 3. Citeşte oriunde! Adevăraţii cititori nu ţin cont că se află în autobuz, pe canapea sau în pat. Puteţi opta chiar şi pentru cărţile audio, în timp ce vă plimbaţi animalul de companie.
  • 4. În timp ce cărţile de ficţiune necesită multă atenţie, pentru cele de non-ficţiune este de multe ori suficientă o scanare rapidă a paginilor, pentru a înţelege conceptele-cheie.
  • 5. Citeşte mai multe cărţi în acelaşi timp! Nu e nimic greşit în a citi în paralel. Fereşte-te, însă, să faci acest lucru cu două sau mai multe opere monumentale.
  • 6. Diversitatea e extrem de importantă. Nu rămâne blocat în limitele unui singur gen de cărţi. Explorează autori, subiecte şi stiluri diferite.
  • 7. Citeşte despre lucruri pe care nu le cunoşti. Va fi distractiv!
  • 8. Citeşte mai multe cărţi despre aclaşi lucru, dacă un subiect te interesează.
  • 9. Deconectează-te de problemele cotidiene. Pune telefonul pe silent, lasă e-mail-ul închis şi acordă-ţi timp pentru a citi nestingherit.
  • 10. Fii consecvent! Deşi alternativa filmelor şi serialelor este extrem de atractivă, rezistă tentaţiei şi cu siguranţă nu vei regreta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cum poţi citi 52 de cărţi pe an, în 10 paşi simpli