Antena Meniu Search
x

Cum reactioneaza paznicii institutiilor publice cand vad un bagaj sau o persoana suspecta

Planul de la Iasi ar putea fi oricand scenariul unui atentat reusit. Romania nu este exclusa de pe harta terorismului. Au spus-o, in nenumarate randuri, si autoritatile. Cazul de la Iasi ne arata si altceva. Ofiterii SRI nu pot fi peste tot, asa ca fiecare dintre noi e dator sa fie atent.

Vezi și

Centrul Iasiului, ora 13.00. Un tanar se apropie de Universitatea Alexandru Ioan Cuza. In spate poarta un rucsac voluminos. E reporterul Observator, dar ar putea fi un terorist. Insa nimeni nu-i cere sa se prezinte cand intra in facultate. Nici n-are cine. Trece nestingherit de doua usi.

Doua usi, zeci de trepte, niciun paznic. Asa ca reporterul se indreapta glont spre tinta sa, adica amfiteatrul. Locul unde, acum doua zile, un tanar a incercat sa detoneze o bomba. Din reactia paznicului, intelegem ca a intrat la fel: fara probleme.

Decanul Facultatii de Electronica, Bogdan Ion, are si o explicatie. Paznicii nu sunt personal calificat: “Realizam supravegherea cu personal din femeile de serviciu, fiindca nu avem portari suficienti“.

Inarmati cu un rucsac destul de mare, in care ar putea fi oricand o bomba, reporterii Observator au testat si vigilenta paznicilor de la Facultatea de Drept, din Bucuresti.

Aici, paznicul ofera chiar indicatii. Exista paznici si pe holurile Facultatii, dar parca nici nu observa ca a intrat un barbat in cladire.

In rucsacul purtat de reporter ar fi putut fi o bomba. La fel ca la Iasi. Din fericire, a fost doar un experiment. Un experiment care arata cat de neatenti suntem la oamenii care ne-ar putea face rau si cat de putina teama ne e de un posibil atentat terorist.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Cum reactioneaza paznicii institutiilor publice cand vad un bagaj sau o persoana suspecta