Antena Meniu Search
x

Cum să alegi un animal de companie perfect pentru tine. Ce animale ți se potrivesc, în funcție de stilul de viață

Te-ai gândit vreodată ce animal de companie ți s-ar potrivi? De multe ori, atunci când alegem un animal de companie, primul lucru la care ne uităm e felul în care arată.

Care este animalul de companie perfect pentru tine, în funcție de stilul de viață
Alegerea animalului de companie, în funcţie de stilul de viaţă - Shutterstock

Te-ai gândit vreodată ce animal de companie ți s-ar potrivi? De multe ori, atunci când alegem un animal de companie, primul lucru la care ne uităm e felul în care arată. Obișnuim să alegem animalele noastre după aspectul lor, însă asta poate fi o greșeală, pentru că felul în care arată un animal nu ne spune nimic despre nevoile și personalitatea lui.

Un porcușor de Guineea poate fi foarte drăgălaș, însă asta nu înseamnă că nu poate fi și foarte zgomotos atunci când îi este foame sau este pur și simplu iritat. Animalul de companie ar trebui să fie o sursă de relaxare pentru noi, motiv pentru care e foarte important să alegi un animal a cărui personalitate și nevoi să se potrivească cu stilul tău de viață. Dacă lucrezi 10 ore pe zi și petreci încă 2 pe drumul spre casă, un câine s-ar putea să nu fie potrivit pentru tine. În același timp, dacă vrei să ai o conexiune cu animalul tău, nu o vei găsi la o iguană.

Pentru cei activi

Câinii nu sunt animale greu de întreținut, deși trebuie să faci câte o vizită ocazională la veterinar și să te asiguri mereu că au suficientă hrană; acest lucru poate fi un efort, în special în cazul câinilor de talie mare, care consumă mult. Din fericire vei putea găsi foarte ușor hrană și medicamente pentru câini, pe internet, într-un pet shop si farmacie veterinara online. Iar partea cea mai bună e că, fără prea mult efort din partea ta, vei câștiga un prieten loial, care se va adapta la felul tău de a fi și la stilul tău de viață.

Dacă îți place să faci sport și te simți bine în aer liber, atunci câinele este un animal potrivit pentru tine. Câinii sunt animale active care se simt bine afară și pot fi companioni foarte buni pentru tine în zilele în care ieși să faci mișcare sau doar să iei o gură de aer.

Pentru cei ocupați

Atunci când lucrezi foarte mult, fie că e vorba de cariera sau compania ta, îți rămâne puțin timp la dispoziție pentru a avea grijă de un animal, cu atât mai mult de unul care are nevoie de mai multă atenție, cum e un câine sau o pisică. Dar asta nu înseamnă că nu poți găsi animale care să se adapteze stilului tău de viață. Păsările, mai ales papagalii sunt animale foarte potrivite pentru persoanele ocupate.

Fie că e doar un mic peruș sau un papagal vorbitor, acesta nu va simți nevoia prezenței tale la fel de mult. Astfel, atâta vreme cât te asiguri că are suficientă mâncare și apă, papagalul tău va fi sănătos și în siguranță.

Pentru cei care călătoresc

Dacă serviciul îți impune să călătorești des, poate fi foarte dificil să ții un animal de companie. Prietenii te pot ajuta o vreme, însă nu la nesfârșit. Dacă ești plecat zile la rând de acasă, acest lucru poate fi periculos pentru un animal lăsat de unul singur, chiar dacă are suficientă hrană. Însă acest lucru nu e valabil și pentru pești.

Un acvariu cu pești poate fi soluția ideală pentru cei care călătoresc mult și nu au timpul necesar pentru a avea grijă de un animal. Conform Flush the Fashion, peștii se numără printre animalele cel mai ușor de îngrijit. Cu ajutorul unor dispozitive automate de hrănire, te poți asigura că peștii tăi au suficient de mâncare cât timp ești plecat.

Astfel, te vei bucura de un frumos acvariu cu pești, pe care îl poți admira la întoarcere și care nu necesită eforturi prea mari de întreținere. Sigur, nu poți mângâia un pește și poate că peștii tăi nici nu vor observa că ești acolo, dar asta nu înseamnă că nu e plăcut și chiar relaxant să stai și să îi privești.

Sursă foto: Shutterstock

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cum să alegi un animal de companie perfect pentru tine. Ce animale ți se potrivesc, în funcție de stilul de viață