Antena Meniu Search
x

Cum să alegi un produs electronic second hand

Să economisești bani prin achiziționarea unor produse folosite poate fi o idee destul de bună. Tehnologia avansează, iar cererea există întotdeauna. Așa că te poți alege cu un gadget de calitate, chiar dacă face parte dintr-o generație mai veche.

de Redactia Observator

la 17.09.2019, 15:57

Cum să alegi un produs electronic second hand
Cum să alegi un produs electronic second hand - Unsplash / Christopher Gower

Să economisești bani prin achiziționarea unor produse folosite poate fi o idee destul de bună. Tehnologia avansează, iar cererea există întotdeauna. Așa că te poți alege cu un gadget de calitate, chiar dacă face parte dintr-o generație mai veche. Prețul te va încânta cu siguranță, dar trebuie să fii atent și la câteva detalii atunci când îl cumperi. 

Fii realist și verifică prețurile

În primul rând, trebuie să înțelegi cu adevărat ce înseamnă un preț bun. Unele produse, precum telefoanele, își mențin valoarea chiar și după apariția unui nou model. În schimb, laptopurile pot reprezenta adevărate chilipiruri, mai ales că le poți upgrada în timp. 

Nu doar produsul face prețul, ci și componentele și accesoriile sale. Soluția este să cauți în cât mai multe locuri produsul dorit și să verifici bine piața, atunci când te hotărăști să îți cumperi un produs electronic la mâna a doua. 

Ce măsuri de precauție să îți iei

Ai găsit produsul dorit, la un preț convenabil, dar nu ai vrea să te păcălești. Dacă vei cumpăra de la un vânzător cu reputație bună pe piața second hand, care îți oferă garanție și îți asigură reparațiile pentru o perioadă de timp, vei sta cu siguranță mai liniștit. 

În momentul în care intri în posesia produsului, poți face cel mai simplu test: vezi dacă acesta se deschide, dacă este funcțional.  Apoi, verifică zgârieturile, îndoiturile, uită-te atent la setări, dacă ceea ce poate să facă este corespunzător descrierii din anunț. Cu cât e mai scump produsul, cu atât trebuie să fii mai atent. 

Alege perioada potrivită

Cel mai bun moment să achiziționezi un produs second hand este acela al lansării următoarei generații. Fanii unui model anume de telefon vor fi tentați să își cumpere ultimul model și să renunțe destul de ușor la cel vechi. Vei avea mai multe opțiuni și poți încheia afaceri foarte bune. 

Există și fluctuații de sezon pe piața second hand a produselor electronice. La fel ca și în cazul celor din magazine, pe final de an poți găsi cele mai bune prețuri la retailerii de profil. Ai putea beneficia chiar de reduceri mult mai mari decât în cazul produselor noi. 

Acestea ar fi regulile pe care trebuie să le urmezi când faci o astfel de achiziție. Ține-te de ele și nu vei da greș. 

Sursa foto: unsplash.com/Christopher Gower

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cum să alegi un produs electronic second hand