Antena Meniu Search
x

Video Cum sărbătoresc Paştele cei pe care datoria îi ţine departe de familie, în misiune. "Noi ne-am ales această meserie"

Sărbătorile sunt pentru unii bucurie, iar pentru alţii - datorie. Sute de poliţişti, jandarmi şi pompieri petrec în fiecare an Paştele în misiune. Îi vedem în intersecţii, la intrarea în biserici şi prin staţiuni. Nu sunt singurii. Asistente, medici şi curieri, jurnalişti - toţi sunt la muncă. În spatele hainei de serviciu stau, însă, părinţii şi copiii cuiva. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 23.04.2022, 20:32

Vezi și

"Noi ne-am ales această meserie. E normal să aibă cineva grijă şi de ceilalţi". Răzvan este unul dintre oamenii pentru care Paştele va arăta aşa: la datorie. Lucrează la Brigada Rutieră, iar astăzi a mers în misiune, lângă dealul Patriarhiei.  

"Suntem oameni, avem familii, avem persoane dragi. Familia s-a obişnuit, ei sunt toţi acasă. Din păcate nu sunt alături de ei în acest an, dar înţeleg ceea ce fac eu şi sunt mândri de mine", spune Răzvan Chioarţă, poliţist Brigada Rutieră. 

Munca îi ţine departe de familie, de Paşte

Chiar dacă munca îl ţine departe de cei dragi, rămaşi la Botoşani, păstrează vie bucuria sărbătorilor de acasă. "Îmi plac foarte mult aceste pregătiri din perioada sărbătorilor şi atmosfera de acasă. Ne sunăm şi cu video, ne urăm sărbători fericite", povesteşte el.

Pe acelaşi subiect

Şi pe Bogdan l-am întâlnit gata de o nouă misiune. Este pompier de aproape un deceniu şi până acum nu a simţit vreun regret că lucrează de sărbători. Doar că anul acesta a devenit tată şi acasă îl aşteaptă o fetiţă de 8 luni. Este primul ei Paşte, iar el îl va rata. "Sunt mulţi ani în care mi-am petrecut sărbătorile alături de colegi, a doua mea familie. Este şi un sentiment de mândrie, dar totodată mă gândesc că uneori aş vrea să fiu aproape de cei dragi", mărturiseşte Bratu Bogdan, plutonier major ISU.

Sărbătorile, sinonime cu munca

Pentru Florin, sărbătorile au devenit sinonime cu serviciul de mulţi ani. Este curier şi se asigură că toate produsele pentru masa de Paşte ajung la timp. "Sărbătorim prin muncă. Lucrez de dimineaţă de la ora 8 până la ora 18", spune Florin Tudor

Urări de Paşte

Munca celor aflaţi la datorie în aceste zile înseamnă că noi putem avea sărbători liniştite şi în siguranţă. Şi, chiar dacă nu se pot bucura de Paşte în familie, au un gând bun şi generos pentru toţi cei care o fac. "Sărbători fericite şi să avem livrări fără evenimente!", urează Florin Tudor. "Sărbători fericite şi liniştite!", ne doreşte Bratu Bogdan. "Să aibă sărbători fericite, să fie alături de cei dragi, să aibă parte de multă linişte!", adaugă Răzvan Chioartă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cum sărbătoresc Paştele cei pe care datoria îi ţine departe de familie, în misiune. "Noi ne-am ales această meserie"