Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Românii care aleg să petreacă Paştele la munte. Surprizele rezervate turiştilor de hotelieri şi natură. "E la superlativ"

Paşte în vârf de munte, pe schiuri. Toată Valea Prahovei a fost plină de turişti, dornici să se bucure de zăpada generoasă şi de un sfârşit de sezon perfect. Mulţi au uitat de cumpărăturile istovitoare şi de truda pregătirii meselor preferând să petreacă, fără stres, câteva zile în liniştea munţilor. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 23.04.2022 , 19:25

În Masivul Postăvaru, zăpada a fost generoasă cu turiştii care au venit să încheie un sezon de vis. Au fost 15 grade, iar soarele s-a arătat timid. Pentru mulţi, o coborâre pe schiuri a fost mai importantă decât pregătirea mesei de Paşte ori maratonul cumpărăturilor. 

Paşte celebrat pe pârtia de schi

Trei prieteni s-au bucurat, şi-au pus costumul de schi, au încălţat clăparii şi şi-au început ziua pe pârtie. Tot aici vor să-i prindă şi seara. "Renunţ la orice pentru schi. E la superlativ acest sport", mărturiseşte unul dintre ei. "Eu sunt veteranul muntelui", se laudă un bărbat. "Sunt foarte bucuros că astăzi, de ziua mea, îmi fac cadou o zi de schi". 

Vezi și

De la mare, unii au pornit spre munte

Pe acelaşi subiect

Alţii, în schimb, au dat marea pe munte. S-au hotărât, pe ultima sută de metri, să ciocnească ouăle roşii într-un peisaj de iarnă. "Noi am venit de la Constanţa. Ne bucurăm de aer curat, de soare, e o zi nemaipomenită", spune o femeie. "Vizităm oraşul vechi, mergem şi la o biserică de Înviere. A fost o chestie spontană", povesteşte un bărbat.

Bucuria adulţilor a concurat serios cu cea a copiilor. "Eu sunt din Bacău şi aici am venit să mă dau cu placa", mărturiseşte un copil de 8 ani. "Am venit la schi ca să ne distrăm pentru Paşte", zice o fetiţă.

Potecile înzăpezite au fost şi ele aglomerate. Crestele îmbrăcate în promoroacă groasă oferă o privelişte care-ţi taie respiraţia. "Chiar dacă nu v-aţi luat echipamentul de acasă, aici, la peste 1.700 de metri, este punctul perfect de belvedere pentru a admira munţii Bucegi. Iar în zilele mai senine şi masivul Iezer, dar şi Piatra Craiului", arată Andreea Petrescu, reporter Observator.

Răsfăţ de Paşte în centrele spa

Ca răsfăţul să fie complet, după o zi petrecută pe pârtie mulţi aleg o baie relaxantă într-un jacuzzi în mijlocul naturii. "În centrul spa au masaje, foarte multe variante. Saună umedă şi uscată, jacuzzi exterior", explică Mihai Moisescu, reprezentant centru spa. 

Hotelurile de pe Valea Prahovei au un grad de ocupare de aproape 70% pentru mini-vacanţa de Paşte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Travel » Românii care aleg să petreacă Paştele la munte. Surprizele rezervate turiştilor de hotelieri şi natură. "E la superlativ"