Antena Meniu Search
x

Cursele ilegale de maşini de pe terenul unei mănăstiri din Teleorman au băgat spaima în localnici (Video)

Sute de cai putere şi vreo o mie de tineri înnebuniți de cai putere au tulburat liniştea unei mănăstiri din Teleorman. Pe terenul unui fost aerodrom au organizat curse ilegale de maşini. Nu au ţinut cont nici de starea de alertă şi nici de siguranţa lor. Maşinile s-au întrecut la mai puţin de un metru de cordoanele de oameni. Localnicii spun că astfel de întreceri se fac periodic şi nimeni nu ia nicio măsură. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 11.06.2020, 22:38

Vezi și
  • Oamenii reclamă că la curse participă foarte multe mașini.
  • Preotul și primarul din localitate s-au obișnuit să solicite ajutor la 112.

La doar doi paşi de mulţimea de spectatori, motoarele se turează la maximum. În adunarea ilegală, nimeni nu mai ţine cont de pericol. Şi nici de lege. 

Cursele fără reguli şi fără restricţii sunt un obicei devenit tradiţie la Siliştea Gumeşti. Iar duminica trecută nu a făcut excepţie. 

Un localnic spune că "păi ce era aici. De la cap la cap, maşinile. Cam câte? O mie de maşini! Şi pe o parte şi pe alta, de la cap la cap erau maşini! Ce-i aici. E jale. De aia fugim şi noi cu vacile încolo, să nu stăm pe aici. Ne ducem tocmai în fundul ăla acolo. Îi lăsăm să-şi facă damblaua. Nu vedeţi turaţii ce au băgat pe aici?". 

Eugenia Niță, reprezentant ACR: Trebuie să fie una, două, trei salvări la locul concursului, să fie maşină ISU de descarcerare. Pentru că dacă o maşină se dă peste cap şi nu este cineva care să descarcereze imediat şi să ştie cum se descarcerează o maşină ... Vă daţi seama de riscurile la care sunt supuşi. Este o inconştienţă să participi la aceste competiţii. 

Dalele de beton ţin locul pistei de raliuri. Aici, era odată aerodromul unei foste baze militare din Teleroman. În prezent, terenul este în administrarea mănăstirii din Siliștea-Gumești. 

Benedict Mihalcea, stareţ Mănăstirea "Sfântul Fanurie": Primarul, de când se întâmplă treaba asta, nu e în localitate. Am păţit tot timpul treaba asta şi vin când am slujbă! Când nu pot să las Liturghia să merg să mă bat cu ei. Erau extraordinar de mulţi. 

Ionel Zaharia, viceprimar Siliștea Gumești: Am stat trei luni de zile izolaţi aici, am certat cetăţenii prin comună, ne-am dus peste ei, peste cei izolaţi, îi verificam în fiecare zi şi pe urmă să vină o mie de maşini. Hai să facem. Normal că nu suntem de acord. Şi nu am fost nici înainte. 

Nimeni nu a reuşit să oprească întâlnirile periculoase. Preotul şi primarul au ajuns să ceară ajutor la 112. 

Cristian Răduț, Jandarmeria Teleorman: În momentul în care au ajuns acolo, tinerii doar stăteau de vorbă. În ceea ce priveşte evenimentul de tulburare a ordinii şi liniştii publice nu s-a confirmat.

Doar Poliţia ar fi putut să dea o sancţiune pentru încălcarea proprietăţii. Însă preotul ar fi făcut sesizare doar pentru tulburarea liniştii. Cât despre cursele ilegale, poliţiştii spun că nu se vor autosesiza pentru că acestea au fost organizate în spaţiu privat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cursele ilegale de maşini de pe terenul unei mănăstiri din Teleorman au băgat spaima în localnici (Video)