Antena Meniu Search
x

Video Cursuri reluate după pandemie: Cum vor recupera elevii materia pierdută

Peste 65 mii de elevi riscă să rămână cu situaţia neîncheiată în primul semestru. Alti 500 mii spun ca nu au avut acces la Internet sau tehnologie în timpul școlii online.

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 12.01.2021, 20:27

Vezi și
  • 65.000 de elevi, fără situaţia încheiată pe primul semestru
  • Cum vor recupera elevii materia pierdută
  • Soluţia: renunţarea la materia stufoasă

Soluţia ar fi ca elevii să recupereze materia. Numai că pentru asta ar trebui să se întoarcă în bănci. Încă o necunoscută fără rezolvare.

Soluția găsită de Ministerul Educației este ca mediile să fie încheiate doar cu câte două note, iar termenul limită să fie prelungit cu încă două luni. În această perioadă, elevii ar trebui să recupereze materia. Doar că pentru asta, e nevoie ca şcolile să fie deschise.

Cum vor recupera elevii materia pierdută

Aşa că nu ştie nimeni cum anume vor putea elevii să recupereze materia pierdută. Nici profesorii, nici directorii din şcoli. Iar în unele locuri ar fi şi aproape imposibil.

„Nu toate şcolile dispun, pe lângă resursa umană, nici de resursa materială pentru astfel de activităţi. Dacă în mediul urban lucrurile stau bine, din acest punct de vedere, în mediul rural din păcate se întâmplă fenomenul că încă mai aşteaptă tabletele”, susţine un fost director.

„Au primit din partea şcolii laptop. Iar copiii care din varii motive nu au putut intra...Avem familii dezorganizate, din medii defavorizate, chiar lipsa curentului electric la 3 dintre familii, am distribuit cu ajutorul asistenţilor sociali din cadrul primăriei Şoldanu materiale copiilor pentru a lucra în această perioadă”, spune şi Alexandru Botea, director la Şcoala Şoldanu din Călăraşi.

Soluţia: renunţarea la materia stufoasă

Experții în educație spun că o soluţie putea fi renunţarea la o parte din materia stufoasă, mai ales în cazul elevilor din clase mari.

„Dacă există copii care au avut cam tot în această perioadă ar fi greşit ca din responsabilitatea statului, statul trebuia să se asigure că şi cei mai vulnerabili primesc mai mult decât alţii să avem discuţii despre penalizarea copiiilor să facă şcoală sâmbătă sau şcoală de vară, mai ales ideea de sâmbătă este nefericită”, spune Daniela Visoianu, expert în educaţie.

La fel ca orele remediale, şi testarea elevilor ar trebui facută tot față în față, iar totul depinde de cum va începe noul semestru.

„Foarte clar despre acţiuni remediale având în vedere diferenţa între rural şi urban, dintre diferite zone, şcoli şi elevi, diagnosticul va fi pus de fiecare cadru didactic în urma unor teste, simulări. Eu sunt optimist ca vom putea deschide şcolile fizic. Altfel va fi o problema”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

O decizie oficială legată de reîntoarcerea în bănci va fi anunțată cu o săptămână înaintea începerii noului semestru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Cursuri reluate după pandemie: Cum vor recupera elevii materia pierdută