Video

Cursuri reluate după pandemie: Cum vor recupera elevii materia pierdută

De Francesca Simionescu.
Publicat: 12.01.2021, 20:22.
Actualizat: 12.01.2021, 20:27

Peste 65 mii de elevi riscă să rămână cu situaţia neîncheiată în primul semestru. Alti 500 mii spun ca nu au avut acces la Internet sau tehnologie în timpul școlii online.

Soluţia ar fi ca elevii să recupereze materia. Numai că pentru asta ar trebui să se întoarcă în bănci. Încă o necunoscută fără rezolvare.

Soluția găsită de Ministerul Educației este ca mediile să fie încheiate doar cu câte două note, iar termenul limită să fie prelungit cu încă două luni. În această perioadă, elevii ar trebui să recupereze materia. Doar că pentru asta, e nevoie ca şcolile să fie deschise.

Cum vor recupera elevii materia pierdută

Aşa că nu ştie nimeni cum anume vor putea elevii să recupereze materia pierdută. Nici profesorii, nici directorii din şcoli. Iar în unele locuri ar fi şi aproape imposibil.

„Nu toate şcolile dispun, pe lângă resursa umană, nici de resursa materială pentru astfel de activităţi. Dacă în mediul urban lucrurile stau bine, din acest punct de vedere, în mediul rural din păcate se întâmplă fenomenul că încă mai aşteaptă tabletele”, susţine un fost director.

„Au primit din partea şcolii laptop. Iar copiii care din varii motive nu au putut intra...Avem familii dezorganizate, din medii defavorizate, chiar lipsa curentului electric la 3 dintre familii, am distribuit cu ajutorul asistenţilor sociali din cadrul primăriei Şoldanu materiale copiilor pentru a lucra în această perioadă”, spune şi Alexandru Botea, director la Şcoala Şoldanu din Călăraşi.

Soluţia: renunţarea la materia stufoasă

Experții în educație spun că o soluţie putea fi renunţarea la o parte din materia stufoasă, mai ales în cazul elevilor din clase mari.

„Dacă există copii care au avut cam tot în această perioadă ar fi greşit ca din responsabilitatea statului, statul trebuia să se asigure că şi cei mai vulnerabili primesc mai mult decât alţii să avem discuţii despre penalizarea copiiilor să facă şcoală sâmbătă sau şcoală de vară, mai ales ideea de sâmbătă este nefericită”, spune Daniela Visoianu, expert în educaţie.

La fel ca orele remediale, şi testarea elevilor ar trebui facută tot față în față, iar totul depinde de cum va începe noul semestru.

„Foarte clar despre acţiuni remediale având în vedere diferenţa între rural şi urban, dintre diferite zone, şcoli şi elevi, diagnosticul va fi pus de fiecare cadru didactic în urma unor teste, simulări. Eu sunt optimist ca vom putea deschide şcolile fizic. Altfel va fi o problema”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

O decizie oficială legată de reîntoarcerea în bănci va fi anunțată cu o săptămână înaintea începerii noului semestru.

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • pe 19.01 la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Andreea Bănică este martor în procesul dintre Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău: „Plângea în hohote atunci”
pe spynews.ro
Afirmaţie uluitoare făcut de vedetă pe reţelele de socializare: "Aceste femei sunt iresponsabile! De ce naşti al patrulea copil?!"
pe antenasport.ro
Ioana n-a mai suportat umilinţa şi şi-a dat iubitul care o înşela pe mâna poliţiei. Dezvăluirea incredibilă făcută de logodnica acestuia
pe antenasport.ro
Fata vedetei Anamaria Prodan uimeşte din nou! Cum a fost surprinsă fata de 21 de ani pe străzile din Bucureşti
pe antenasport.ro
La puțin timp după ce tatăl lui Sebastian Rulli a suferit un atac cerebral, acesta își revine miraculos
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
19:08 Imunizarea bătrânilor din cămine abia a început la Timișoara. ”Nu mi-e frică de moarte, mi-e frică de finalul boli” 18:53 Căutăm REPORTER şi PREZENTATOR  18:49 România, codașa Europei la prevenție: Ajungem la spital doar când ne este rău 18:41 Formarea profesorilor pentru noile subiecte de la Evaluarea Națională 18:22 Bloc nou în locul unei case vechi de 100 de ani 18:20 Primul transplant renal efectuat cu succes la Iaşi. O mamă i-a dat şansa la o viață normală fiicei sale 18:16 Bilanț vaccinare anti-Covid în România, 21 ianuarie: Aproape 40.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore 18:16 Loto 6/49. Rezultatele înregistrate la extragerile de joi, 21 ianuarie 2021 17:53 O mașină a luat foc în mers, la Vaslui. Șoferul, un bărbat cu dizabilități, abia își scosese autoturismul din service 17:44 Puși pe drumuri pentru a se vaccina anti-COVID: La zeci de kilometri distanţă de un centru de imunizare
CITEȘTE PE A1.ro
Prima din istoria Americii care înfăptuiește acest lucru. Ce a refuzat Melania Trump să facă înainte de a pleca de la Casa Albă
A1.RO
Sărutul dintre Joe Biden și soția sa va râmăne în istorie. Momentul tandru a fost surprins din toate unghiurile | Foto
A1.RO