Antena Meniu Search
x

O curte din localitatea Gurghiu, Mureş, ascunde un adevărat paradis al florilor

Proprietarii celei mai parfumate şi colorate grădini sunt membri familiei Levente. Trei copii şi părinţii lor creează aici magie în fiecare zi.

de Redactia Observator

la 24.07.2020, 17:11

Vezi și
  • Pasiunea pentru flori i-a adus împreună pe Edit şi Laszlo.
  • Au peste 100 de specii de flori adunate din toate colţurile lumii.

Cu ajutorul lor şi înconjurate de multă grijă, florile se simt aici acasă, chiar dacă sunt aduse de peste mări şi ţări, din zone cu climă total diferită.

Membrii familiei Levente au fost înconjuraţi de flori de când se ştiu. Le iubesc atât de mult încât şi prenumele copiilor au legătură tot cu lumea aceasta parfumată. 

Edith Levente: Cand am ales numele copiilor inainte de nastere eu am tinut ca la fete sa avem si un nume de floare.Pentru baietel nu am gasit un nume de floare asa baietos, asa ca am ales zsombor, care inseamna asa un loc mai mlastinos, mai salbatic.

Pasiunea pentru flori i-a adus împreună pe Edit şi Laszlo. În cazul lui, alături de pasiune este şi o moştenire... tatăl său a fost peisagist. 

Acum au peste 100 de specii de flori adunate din toate colţurile lumii. Cu atenţie şi multă dragoste, le-au adaptat climei de la noi.

László Levente, inginer horticultor-peisagist: Plantele la fel ca si oamenii au nevoie de afectiune. Pentru mine toate plantele sunt speciale. unele pentru flori, altele pentru culoare, altele pentru miros.

Laszlo şi familia lui speră că în viitor grădina lor va deveni o expoziţie în care oamenii vor putea admira nu doar florile parfumate ci şi fluturi coloraţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » O curte din localitatea Gurghiu, Mureş, ascunde un adevărat paradis al florilor