Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Dăbuleniul stă ascuns în fiecare pepene

În fiecare pepene se ascunde un Dăbuleni. Clienţii s-au săturat să fie păcăliţi de etichetă, dar gustul să n-aibă legătură cu reclama.

de Redactia Observator

la 02.08.2014 , 19:41

 În fiecare pepene se ascunde un Dăbuleni. Clienţii s-au săturat să fie păcăliţi de etichetă, dar gustul să n-aibă legătură cu reclama. De vină sunt samsarii care până mai ieri aduceau pepeni de import şi declarau răspicat că sunt de Dăbuleni sau de Amara. Aşa că producătorii au venit cu dovezi.

Dar nimeni nu-i mai crede. De teamă să nu fie iar minţiţi, clienţii refuză să mai întrebe dacă pepenii sunt de la noi. Cumpără doar de poftă. Aşa că adevăraţii producători, de teamă să nu rămână cu marfa pe tarabă, au căutat soluţii. Coleta Băjenaru şi-a atârnat de tarabă certificatul care garantează că pepenii sunt autohtoni.

Aşa că producătorii sunt dispuşi să aducă orice probă în apărarea lor. Chiar şi poze făcute direct în câmp. Le explică clienţilor care este drumul pepenelui de la bostană până pe tarabă.

Vezi și

Cu certificatul de producător pe tarabă stă şi Marian Tomuscă. Clienţii care-i cumpără marfa îl ştiu de mulţi ani. Şi nici cu actele înşirate pe tarabă, clienţii nu se lasă convinşi atât de uşor.

Din cauza ploilor din ultima lună, producţia de pepeni din acest an a scăzut cu până la 20 de procente. Iar pepenii nu sunt foarte dulci, spun producătorii. Chiar şi aşa, în pieţe, un kilogram de pepene roşu costă între 50 de bani şi un leu 50, în timp ce pepenele garben ajunge şi la 3 lei kilogramul.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Dăbuleniul stă ascuns în fiecare pepene