Antena Meniu Search
x

Video Dacia Sport sau Dacia 1100, printre vedetele paradei de maşini de colecţie din Brașov. Zeci de pasionați și-au prezentat "bijuteriile" pe patru roţi

Sunt îngrijite ca nişte diamante, iar pasiunea proprietarilor este cea care dichiseşte bijuteriile pe patru roţi. Fiecare paradă a colecţionarilor de Dacii vechi este cu zâmbete, mândrie şi poveşti cu tâlc. Iar când locul de întâlnire e Piaţa Sfatului, din Braşov, experienţa devine una memorabilă. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 18.06.2023, 09:24

Vezi și

Dacia Sport, în două uși e doar unul din bătrânele autoturisme care au strălucit sâmbătă după amiaza, în Piața Sfatului. În deceniul autoturismelor electrice, se găsește oricând loc pentru un simbol din ce a însemnat autoturism, în România, înainte de anul 1989.

Expoziţie impresionantă de Dacii, în Piaţa Sfatului

75 de bijuterii pe patru roți s-au așezat cuminți, la rând, în Piața Sfatului, să fie privite, admirate și fotografiate. Fiecare, cu un carton sub caroserie că, nu e un secret,... mai pierd ulei, pe la motor. 

"O Dacia 1300 de Miliţie ca şi cele folosite înainte de revoluţie. Are schema de vopsire originală, girofarul, megafonul, inclusiv staţiile de emisie- recepţie. De altfel nu mai puţin de 75 de Dacii care mai de care mai dichisite sunt în Piaţa Sfatului", relatează Claudiu Loghin, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Şofer: E o pasiune. Cei de aici din piaţă, cum să vă zic eu, am crescut cu ea, m-am născut cu Dacia şi băiatul meu la fel. M-a încurajat să ţinem şi uite aşa am avut, am întreţinut-o, am refăcut-o şi o transmitem la nepoţel.

Şofer: Este a mea şi îmi place foarte mult. Este o Dacia 1300 din 1970, culoarea alb 40, în proporţie de 90% originală.

O Dacie 1100 sau un Aro 10, vândut la export sub numele de Dacia 10 au fost printre cele mai fotografiate exponate. 

Organizator: Orice Dacie se putea repara cu o sârmă şi un patent. Nu neapărat ciocan, că puteai să improvizezi cu o piatră de pe marginea drumului.

Parada de la Brașov a fost organizată de Retromobil Clubul Român, iar după eveniment chiar şi spectatorii au dorit să achiziţioneze o astfel de bijuterie. Cele mai multe Dacii au ajuns pe șosea la locul de întâlnire. Iar drumul, firește, a mers... ca pe roate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Dacia Sport sau Dacia 1100, printre vedetele paradei de maşini de colecţie din Brașov. Zeci de pasionați și-au prezentat "bijuteriile" pe patru roţi