Antena Meniu Search
x

Video Ziua Eroilor 2023. Retragerea cu torțe, ceremonie cu tradiţie: Militarii au mărșăluit pe străzile Bucureştiului, în memoria celor căzuţi la datorie

Retragerea cu torțe a încheiat seara trecută ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Eroilor. Tradiția fastuoasă oferită de membrii  Armatei Române a fost punctul principal de atracţie din Capitală. 

Eduard Marin
de Eduard Marin

la 26.05.2023, 08:50

Vezi și

Aproximativ 100 de militari au mărșăluit cu torțe și fanfară pe străzile din Capitală, în memoria eroilor căzuţi la datorie. Bucureştenii care s-au aflat aseară în centrul oraşului au avut parte de un adevărat spectacol. Oameni de toate vârstele i-au însoţit pe tot traseul pe militarii care executau retragerea cu torţe. Nu mai puțin de 6 kilometri au avut de parcurs. 

Retragerea cu torţe, o ceremonie cu tradiţie

Bucuroși și entuziasmați, oamenii i-au filmat pe militari şi au mărşăluit în pas cu ei fredonând cântece patriotice.

"A fost foarte frumos.

Pe acelaşi subiect

De ce ați ales să veniți?

Pentru bucuria noastră și a copiilor, deopotrivă." 

"Mi s-a părut foarte frumos."

"Ai cântat împreună cu militarii?

Puțin.

N-a fost greu să mergi atâta drum?

Nu, n-a fost prea greu.''

"Foate fericiți, entuziasmați, toți filmau, toți bucuroși, rămâneau cu gurile căscate. Minunat.     

Cum a fost traseul, ai mers destul de mulți kilometri.

Nu l-am simțit, a fost o place."

Parada militarilor Regimentului de gardă şi protocol a pornit de la Palatul Cercului Militar Naţional, a trecut şi pe la Cotroceni şi s-a oprit pe bulevardul Timişoara, la sediul Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul". 

Liviu Pantea, şef obiectiv mormântul soldatului necunoscut: Întâmplător a fost aleasă această zi, în ziua Înălțării Domnului, deoarece eroii căzuți pe câmpul de luptă au devenit martiri ai neamului românesc. 

Retragerea cu torțe este un ceremonial care are origini din timpul Imperiului Roman, de la luptătorii care se întorceau din bătălie. Torţele erau semn că a fost obţinută victoria. Astfel de ceremonii militare au avut loc în mai multe oraşe din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ziua Eroilor 2023. Retragerea cu torțe, ceremonie cu tradiţie: Militarii au mărșăluit pe străzile Bucureştiului, în memoria celor căzuţi la datorie