Antena Meniu Search
x

Expert criminalist, despre valul de violențe din România: "Foarte multă lipsă de inteligenţă. Şmecheria dată de forţa pumnului"

Bătăi în plină stradă, atacuri cu bâte, pietre şi topoare, poliţişti răniţi de interlopi, oraşe luate cu asalt de forţe speciale şi cartiere păzite din elicopter. Este imaginea părţii violente a României. Confruntările nu se opresc de câteva zile: aseară, şi la Codlea, 3 poliţişti şi un jandarm au fost răniţi. În replică, forţele de ordine au luat la răscolit, cu arma în mână, cele mai periculoase cartiere.

de Redactia Observator

la 21.04.2020, 21:03

Vezi și
  • Restricțiile au dat naștere la episoade violente în mai multe comunități
  • Conflicte spontane în Bucureşti, Săcele, Hunedoara și Codlea

Bucureşti, ora 17. Din aer, de la sol, pe străzi şi printre blocuri, forţele de ordine încercuiesc tot cartierul Rahova. E cea mai mare intervenţie din acest an, după ce, cu o noapte înainte, vestul Capitalei a devenit scena unor confruntări ca-n Vestul Sălbatic.

În total, peste 800 de străzi din zona Rahova au fost luate în vizor. Aproape 3 mii de oameni, monitorizaţi. Zeci de familii, controlate.

Elicopterele MAI au survolat mai multe zone şi în Ilfov, Ialomiţa, Argeş, Giurgiu, Teleorman, Călăraşi, Argeş şi Prahova.

În cartierul Mimiu, din Ploieşti, mascaţii înarmaţi şi poliţiştii au luat la pas uliţele de pământ.

Aşa arată faţa nevăzută a României. Cartiere îngropate în gunoaie. Comunităţi care trăiesc ca-n secolul trecut. Ghetouri - aşa cum le numeşte sociologul Gelu Duminică, un om care cunoaşte bine fenomenul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ghetouri în care violenţa, sărăcia, lipsa de control şi educaţie ies la iveală într-un mod barbar.

S-a întâmplat în ultimele zile în Bucureşti, Săcele, Hunedoara. S-a repetat aseară şi în Codlea, unde trei poliţişti şi un jandarm au fost loviţi cu pietre şi lopeţi, în timp ce încercau să aplaneze o confruntare între romi. Mulţi dintre agresori abia au revenit în ţară, din vestul Europei. Nu le-a luat mult să-ncalce legile din timpul pandemiei şi să aplice legea pumnului în România.

Dan Antonescu, expert criminalistMarea majoritate consumă alcool şi au făcut exces, teribilişti. Vor să transmită prietenilor ce grozavi sunt ei, ce şmecheri, când de fapt ceea ce făceau denota. Foarte multă lipsă de inteligenţă. [...] Şmecheria dată de forţa pumnului. Câţi bani ai. Ce avere ai. Credeţi că valorile pe care ei le vor expune către exterior vor fi altele? Cu siguranţă nu!

Starea de violenţă nu ţine însă de starea de urgenţă. Bătăile din stradă sunt doar partea vizibilă a unui fenomen cu rădăcini adânci în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Expert criminalist, despre valul de violențe din România: "Foarte multă lipsă de inteligenţă. Şmecheria dată de forţa pumnului"