Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Dan Diaconescu, amânat de judecători

Judecătorii îl ţin în şah pe Dan Diaconescu. După o jumătate de zi de tensiune, au decis să amâne sentinţa în dosarul în care jurnalistul e acuzat de şantaj. În ultimul cuvânt, inculpatul Diaconescu s-a apărat

de Redactia Observator

la 20.02.2015 , 19:45

Judecătorii îl ţin în şah pe Dan Diaconescu. După o jumătate de zi de tensiune, au decis să amâne sentinţa în dosarul în care jurnalistul e acuzat de şantaj. În ultimul cuvânt, inculpatul Diaconescu s-a apărat

A spus că era oricum bogat şi nu avea nevoie de banii celor despre care procurorii spun că i-a şantajat cu dezvăluiri compromiţătoare.

Emoţiile de azi l-au făcut parcă să dispară pe Dan Diaconescu. La telefon, nu a răspuns deloc, iar în vila din cartierul Primăverii pare că nu e nimeni. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis să mai delibereze. Încă 10 zile. Şi prelungesc suspansul. Însă, Dan Diaconescu e obişnuit cu emoţiile. De pe vremea când totul se derula în direct. La autointitulata televiziune a poporului.

Vezi și

A trecut de la serialul cu Elodia, la politică şi e fondator de partid şi fost candidat la preşedinţie.

Povestea dosarului penal e cât se poate de serioasă. I-a adus, în primă instanţă, trei ani de închisoare. Cu executare. Acum, procurorii au cerut şapte ani. E acuzat că a şantajat un om de afaceri şi ar fi încercat să scoată de la primarul comunei arădene Zarand 200 de mii de euro.

Locuieşte în Primăverii, dar cartierul general şi l-a mutat la marginea Capitalei, în sectorul şase. Aici are 10 terenuri, în total, peste 10 mii de metri pătraţi. Dar şi şapte spaţii comeciale. Clădiri de birouri cu o suprafaţă totală de aproape 7000 de metri pătraţi. Însă, nu mai are nicio casă pe numele său. În ultimul an, a vândut 10 case şi apartamente, potrivit declaraţiei de avere. Dar a rămas cu două credite la bancă de peste 2.750.000 de euro.

În tentativa de privatizare a combinatului Oltchim, Guvernul l-a acuzat că a încercat să înşele statul.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri sociale » Dan Diaconescu, amânat de judecători