Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Dansul la bara, antrenament aerobic

Gratie, spectacol, multa miscare, dar si acrobatie. Mai exact: dans la bara. Ani intregi, romanii au privit cu dispret aceasta forma de coregrafie, convinsi fiind ca, de la dans la bara si pana la prostitutie, distanta este infima.

Vezi și

Vazut de departe, dansul la bara nu e cine stie ce. Cat de dificil poate fi sa ridici picioarele deasupra capului, iar apoi sa ramai suspendat cu susul in jos secunde bune? Foarte dificil!!! Este nevoie de ore de antrenament, ca in final sa poti executa cateva miscari de baza. Insa pasiunea pentru dans este mai presus decat efortul sau prejudecatile din spatele dansului la bara.

Aventura Larisei a inceput in urma cu sapte ani. Si de atunci, a transformat dansul la bara dintr-o pasiune, intr-o meserie. “Mie imi aduce beneficii si din punct de vedere financiar. Pentru ca asta este meseria pe care o practic intr-un club din Bucuresti unde fac spectacol sau show la bara si prin asta imi castig existenta”, a spus tanara.

Dar nu toate femeile, cele care practica dansul la bara, o fac pentru a-si castiga existenta. O fac pentru a arde caloriile si a-si tonifia corpul. Aceasta forma de gimnastica nu lasa niciun muschi nelucrat. Tocmai de aceea, numarul romancelor care practica dansul la bara ca sport este intr-o continua crestere.

In momentul de fata, in Romania, este o singura sala de dans la bara. Cu toate astea cererea este din ce in ce mai mare. Mai greu a fost la inceput, pana s-a explicat ca se lucreaza mai mult pe partea de fitness si de acrobatie.

Printre cursantele pasionate de acest sport se numara si Alexandra. Nu i-a fost deloc usor sa invete combinatia de fitness si acrobatie pe care o presupune dansul la bara. Dar a perseverat, iar rezultatele se vad. “Am optat pentru ca eu am pasiune pentru dans, insa ceea ce am descoperit aici, este de fapt si ceea ce ma asteptam sa descopar, respectiv gimanstica la bara. Este alegerea fiecareia daca vrea sa faca gimnastica la bara si atat sau si dans. Pentru asta trebuie sa ai inclinatie si pasiune pentru dans. Altfel, aici intalnesti multa forta si multa mobilitate, lucru care iti dezvolta armonios musculatura. Ma simt mai fortoasa si mai elastica”, a zis tanara.

In Statele Unite, Marea Britanie sau Australia, dansul la bara este noul trend din studiourile de fitness. La noi, insa, mai avem de lucrat la mentalitate. Din fericire, foarte putin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL: Dansul la bara, antrenament aerobic