Antena Meniu Search
x

Daria, fetița din Fălticeni care a murit de foame, era hrănită cu lapte și ceai. Tatăl mai avea în grijă 3 copiii, mama a plecat în străinătate

Noi detalii ies la iveală în cazul Dariei, fetița de un an și 10 luni, care a ajuns în stare critică la spitalul din Fălticeni, vizibil subnutrită, eforturile medicilor fiind în zadar.

Moarte suspecta la Falticeni

Noi detalii ies la iveală în cazul Dariei, fetița de un an și 10 luni, care a ajuns în stare critică la spitalul din Fălticeni, vizibil subnutrită, eforturile medicilor fiind în zadar.

Fetița a ajuns sâmbătă seară la bunica maternă, fiind bolnavă. O dusese tatăl ei, care trăiește într-o relație de concubinaj cu mama fetei.

În loc să o ducă la spital, pentru că fata se simțea deja rău, tatăl acesteia a dus-o la bunica maternă, care a sunat la serviciul 112 abia duminică seară, când starea copilei era deja foarte gravă.

Medicii din Fălticeni au cerut ajutorul celor de la Spitalul Județean Suceava, care au trimis un echipaj cu medic, însă manevrele de resuscitare care au durat aproximativ o oră au fost fără succes.

Pe acelaşi subiect

Medicii spun că nu au reușit nici măcar să-i ia sânge pentru analize micuței, atât de de slăbită era aceasta.

Fata era hrănită doar cu lapte și ceai (surse)

Acasă la Leucușești, comuna Preutești, familia paternă a fetiței mai are în întreținere 3 copii. Doi frați de-ai fetiței, de 3 și 6 ani, precum și o verișoară/soră de 13 ani, care provine din concubinajul tatălui cu sora actualei concubine.

Mama copiilor era plecată la muncă în străinătate, toți cei patru copii fiind lăsați în grija tatălui.

Se pare că la Primărie se știa că mama a plecat la muncă în străinătate, dar nimeni nu a trecut pe la familie.

Potrivit unor surse, fetița era alimentată preponderent cu lapte de vacă și ceai, dieta ei nefiind una prea bogată.

În plus, fetița nu figura în evidențele unui medic de familie.

Purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat că familia din Preuteşti nu se afla în evidenţele instituţiei. Angajaţii Direţiei au declanşat o anchetă.

Poliţiştii suceveni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Cercetarea se face, deocamdată, in rem. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Daria, fetița din Fălticeni care a murit de foame, era hrănită cu lapte și ceai. Tatăl mai avea în grijă 3 copiii, mama a plecat în străinătate