Antena Meniu Search
x

Video Dau bani grei pe motoare, dar uită să se protejeze. Poliţist: "În momentul în care v-aţi luat permisul de conducere nu sunteţi invincibili"

Îşi cumpără motoare puternice, dar uită că viaţa lor e mai importantă. Este povestea multor motociclişti începători, care nu ţin cont de importanţa echipamentului de protecţie. Iar absenţa acestuia, combinată cu viteza excesivă şi lipsa experienţei, îi transformă în victime sigure. Numai în ultimul an, zeci de motociclişti şi-au dat ultima suflare pe asfalt sau au ajuns cu răni grave la spital.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 14.09.2021, 21:39

Vezi și

Echipaţi sumar mulţi tineri aleg confortul şi uită de propria siguranţă. Sunt motociclişti începători, care nu au pregătirea necesară, dar care se aventurează în trafic, pe motoare puternice, cu credinţa oarbă că lor nu li se poate întâmpla un accident.   

Robert Iacob, Brigada Rutieră: "Sunt aceia care îşi iau permisul de conducere şi conduc motociclete din plăcere, dar mai sunt şi aceia care îşi iau motociclete doar de faimă, doar pentru că au văzut că e cool să fii motociclist. Într-adevăr, e cool să fii motociclist, dar e cool să fii un motociclist pregătit şi asumat"

Iar din dorinţa de a arăta bine şi de a face o impresie plăcută în faţa prietenilor şi a necunoscuţilor, pentru mulţi, echipamentul care ar trebui să le salveze viaţa devine opţional.

Motocicliştii neechipaţi riscă să se accidenteze mult mai grav

Pe acelaşi subiect

Robert Iacob, Brigada Rutieră: Un motociclist neechipat riscă să se accidenteze mult mai grav.

Octavian Vrăjitoru, antrenor moto: O geacă... deci nu un tricou. Niciodată nu am mers şi nu am recomandat să meargă într-un tricou pentru că e cald. Geaca e foarte importantă. O cască prietenoasă cu tine, să nu te strângă, să nu fie largă, să vezi prin ea... 

În zilele călduroase, scuzele se înmulţesc.

Poliţist-motociclişti: - Care este primul element din corpul dumneavoastră care va avea contact cu solul în momentul unui impact? Genunchii... 

- Care este motivul pentru care nu v-aţi pus şi o pereche de pantaloni cu protecţie?

- Cu echipament complet pare extrem de cald.

- Crezi că a purta casca pe cap astea înseamnă?

- Nu... Îmi sare din cap, ştiu...

- Şi atunci de ce o porţi aşa?

- Când trec de semafor o pun înapoi...Merg printre maşini şi nu văd...

- Cum nu vezi? Ridici viziera...

- Păi nu, e blocată...

Robert Iacob, Brigada Rutieră: Motocicleta prinde foarte repede viteze mari... 70,80,100,150 kmh, dacă nu ştim să ne temperăm şi să ne adaptăm, putem într-o fracţiune de secundă să pierdem controlul.

Octavian Vrăjitoru, antrenor moto: Când eşti în trafic trebuie să anticipezi ce face colegul de trafic...

Ei merg... domnule e banda mea, e locul meu, eu merg înainte, nu contează... asta am observat la începători...

Robert Iacob, Brigada Rutieră: În momentul în care v-aţi luat permisul de conducere nu sunteţi invincibili...Un coleg de al meu spunea o vorbă, tu eşti cea mai importantă persoana din viaţa ta, pentru că doar dacă eşti sănătos poţi avea grijă de familia ta, de prietenii tai, de copiii tăi.

În ultimul an, numai în Capitală, 6 persoane au murit, iar alte 80 au ajuns în stare gravă la spital, după ce au fost implicate în accidente moto. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Dau bani grei pe motoare, dar uită să se protejeze. Poliţist: "În momentul în care v-aţi luat permisul de conducere nu sunteţi invincibili"