Antena Meniu Search
x

Dayan, al treila srilankez angajat la brutăria din Ditrău

Dayan, al treila srilankez care a venit să lucreze în localitatea plină de controverse din Harghita, a intrat astăzi. în pâine. În aceeaşi zi, o mie opt sute de localnici din Ditrău au depus la Primărie o petiţie prin care cer patronilor brutăriei să nu angajeze străini.

de Redactia Observator

la 11.02.2020, 21:10

Vezi și

Dayan, al treila srilankez care a venit să lucreze în localitatea plină de controverse din Harghita, a intrat astăzi. în pâine. În aceeaşi zi, o mie opt sute de localnici din Ditrău au depus la Primărie o petiţie prin care cer patronilor brutăriei să nu angajeze străini. Nu a fost luată o hotărâre în acest sens, motiv pentru care brutăria îşi desfăşoară normal activitatea. Până acum, tânărul de 24 de ani nu a avut vreo problemă cu localnicii. 

Dayan nu a venit în România cu mâna goală. Le-a adus colegilor lui gusturi şi arome de acasă. "În România nu prea se mănâncă picant", spune el.

În apartamentul din Gheorgheni, Mahinda şi Piumal i-au făcut repede loc tânărului de 24 de ani. După ce s-a acomodat în noua casă, au mers cu toţii la brutăria din Ditrău, locul tensiunilor care au şocat o lume. Colegii români l-au primit cu căldură.

Dayan nu a muncit astăzi, dar a studiat atent reţetele româneşti şi felul în care pâinea se prepară la noi. "În ţara noastră facem pâinea cam la fel. Arată bine. Cred că îmi va fi uşor", este de părere bărbatul.

Răsmerița continuă în Ditrău

În timpul în care Dayan învăţa secretele pâinii româneşti, la Primăria din Ditrău avea să-nceapă o nouă revoltă. O mie opt sute de oameni au semnat o petiţie şi au pus-o pe masa edilului.

Au o problemă în continuare. Localnicii le cer patronilor brutăriei să nu mai angajeze străini. În faţa camerelor de filmat, însă, nimeni nu pare revoltat de situaţie.

Dayan este al treilea străin care a venit să lucreze în brutăria din Ditrău. Şi, în ciuda revoltei din localitate, nu e ultimul.

Dayan este în România doar de două zile, dar a semnat un contract de muncă pentru următorii doi ani. Îi place deja la noi şi are planuri mari, vrea să strângă bani să-şi ia o casă aici şi să-şi aducă şi iubita.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Dayan, al treila srilankez angajat la brutăria din Ditrău