Antena Meniu Search
x

DE CE este blocată activitatea la Direcţia Permise. ANUNȚUL făcut în urmă cu puțin timp de ministrul Carmen Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a adus lămuriri cu privire la defecțiunea care a blocat azi activitatea de la Direcţia Permise.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a adus lămuriri cu privire la defecțiunea care a blocat azi activitatea de la Direcţia Permise.

"Sistemul a cedat în jurul orei două azi-noapte. Precizez că nu există niciun risc, nu este un atac cibernetic. Ce s-a întâmplat a fost o defecțiune la sistemul de răcire care nu a putut fi anticipată. Tot aseară, când am intrat pe avarie am lansat și comnada pentru piesele care trebuie înlocuite. Vor sosi la ora 15", a declarat Carmen Dan.

Ministrul a adăugat că speră ca sistemul să fie funcțional în cursul zilei de mâine și că, până la sfârșitul lunii noiembrie, se va introduce un nou sistem.

"Pur si simplu a cedat un ventilator, care tehnic nu a dat semnale că ar putea să cedeze. Sistemul are durata de exploatare de 10 ani. De aceea am spus că de două luni suntem pe procedura de transfer a bazei de date pentru noul sistem, care este deja achiziționat", a mai spus Carmen Dan.

Programul cu publicul la ghişeele Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) va fi blocat toată ziua din cauza unei defecţiuni la sistemul informatic.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, serverul central s-a oprit astfel că nu pot fi eliberate noi permise şi nici certificate de înmatriculare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » DE CE este blocată activitatea la Direcţia Permise. ANUNȚUL făcut în urmă cu puțin timp de ministrul Carmen Dan