Antena Meniu Search
x

Curs valutar

DE CE este blocată activitatea la Direcţia Permise. ANUNȚUL făcut în urmă cu puțin timp de ministrul Carmen Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a adus lămuriri cu privire la defecțiunea care a blocat azi activitatea de la Direcţia Permise.

de Redactia Observator

la 26.10.2017 , 11:50

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a adus lămuriri cu privire la defecțiunea care a blocat azi activitatea de la Direcţia Permise.

"Sistemul a cedat în jurul orei două azi-noapte. Precizez că nu există niciun risc, nu este un atac cibernetic. Ce s-a întâmplat a fost o defecțiune la sistemul de răcire care nu a putut fi anticipată. Tot aseară, când am intrat pe avarie am lansat și comnada pentru piesele care trebuie înlocuite. Vor sosi la ora 15", a declarat Carmen Dan.

Ministrul a adăugat că speră ca sistemul să fie funcțional în cursul zilei de mâine și că, până la sfârșitul lunii noiembrie, se va introduce un nou sistem.

Articolul continuă după reclamă

"Pur si simplu a cedat un ventilator, care tehnic nu a dat semnale că ar putea să cedeze. Sistemul are durata de exploatare de 10 ani. De aceea am spus că de două luni suntem pe procedura de transfer a bazei de date pentru noul sistem, care este deja achiziționat", a mai spus Carmen Dan.

Programul cu publicul la ghişeele Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) va fi blocat toată ziua din cauza unei defecţiuni la sistemul informatic.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, serverul central s-a oprit astfel că nu pot fi eliberate noi permise şi nici certificate de înmatriculare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » DE CE este blocată activitatea la Direcţia Permise. ANUNȚUL făcut în urmă cu puțin timp de ministrul Carmen Dan