De ce refuză companiile aeriene distanţarea socială, dar și ce măsuri vor lua
Discuţiile legate de păstarea unor locuri neocupate în avioane a stârnit revolte în rândul companiilor aeriene. Spun că dacă ar respecta distanţa recomandată între pasageri, practic ar zbura cu scaunele goale.
- Se vor limita şi deplasările în avion în timpul zborului.
- Aeronavele vor fi dezinfectate şi igienizate.
Şi cum veniturile au fost deja puternic afectate, în final, nota de plată a unor astfel de decizii ar putea ajunge la pasager.
Specialiştii din industrie spun că nu sunt de acord cu păstrarea unui loc liber pentru că riscul de infectare este oricum scăzut în avion şi mai ales pentru că un loc liber la mijloc nu ar duce la distanţa recomandată de 2 metri între oameni.
Astfel spun ei, nu va avea niciun efect de protecţie. În plus, acel loc liber obligatoriu ar putea duce la scumpirea biletelor.
Companiile aeriene spun că mai degrabă trebuie să inspire încredere pasagerilor pentru a zbura, astfel că măştile, mănuşile şi dezinfectanţii vor fi obligatorii la bordul aeronavei. Obilgatorii vor fi verificarea temperaturii, precum şi păstrarea distanţei în procesul de îmbarcare/debarcare.
Se vor limita şi deplasările în avion în timpul zborului, aeronavele vor fi dezinfectate şi igienizate în permanenţă şi de asemenea, acolo unde va fi posibil, se vor face inclusiv teste pentru depistarea viruslui.
Deja companiile aeriene sunt puternic afectate de pandemia de coronavirus. În acest an estimările arată că veniturile ar urma să scadă cu 55% faţă de anul trecut. Asta şi pentru că traficul aerian este de aşteptat să înregistreze un declin de 48% pe tot parcursul anului.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰