Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video De ce visează copiii să devină poliţişti: "Vreau să salvez lumea!". Cei mici, fascinaţi de autospeciale şi un AK47, de Ziua Poliţiei Române

Vineri, Poliţia Română împlineşte 200 de ani de activitate. Aşa că instituţia şi-a prezentat tehnica din dotare, vestele antiglonţ, şi, mai ales, autospecialele, care i-au fascinat pe copii. Cei mici au apăsat pe aproape toate butoanele și au putut vorbi prin sistemul de sonorizare al mașinilor de la Rutieră. 

de Adrian Obreja

la 25.03.2022 , 17:56

În Capitală, Ziua Poliţiei a fost sărbătorită cu fast. La eveniment au fost reprezentanţi din toate structurile Poliţiei Române: de la Brigada Antitrero, Criminalistică, până la Poliţia Animalelor. A fost însă şi prilejul perfect pentru ca cei mici să vadă cum se desfăşoară o zi din viaţa unui poliţist şi să îmbrace chiar ei uniforma. "Sunt chestor principal pentru o zi", spune un copil care visează să devină poliţist. "Vreau să salvez lumea".

Copiii au sărbătorit Ziua Poliţiei şi la Galaţi

La Galaţi, micuții s-au transformat în polițiști rutieri pentru o zi și chiar au putut da indicații șoferilor din trafic. O fetiţă povesteşte că, din tot ce a văzut azi, cel mai mult i-au plăcut "câinele și un AK47".  Armele au fost la mare căutare printre cei mici. copiii au vrut să le studieze îndeaproape. Adolescenții au putut încerca celebrul berbec, folosit pentru a sparge uşile la percheziții.

Vezi și

"Cetățenii și copiii municpiului şi judeţului Galați să se bucure de prezența polițiștilor, să ia cunoştinţă despre dotare şi despre ce misiuni desfăşurăm noi", spune Cornel Mototolea, șef IPJ Galați. Anul acesta, la Galați, activitațile prilejuite de ziua poliției s-au desfășurat în curtea Facultații de Drept. 

Cei mici visează să devină poliţişti 

La Craş-Severin, copiii au admirat maşinile din dotarea Poliţiei şi le-au putut analiza de aproape. "Noi am văzut foarte multe chestii foarte faine despre duba aceasta de poliţişti. În dubă erau mai multe puşcării, mini-puşcării în care stăteau răufăcătorii", mărturiseşte un copil. "Am văzut multe autospeciale de Poliţie, multe arme şi chiar un câine poliţist. Cel mai mult mi-au plăcut autospecialele, foarte noi", adaugă un băieţel. Pe lângă cunoştinţe, unii copii au plecat cu ceva în plus de la eveniment: gândul că vor să fie poliţişti.

Adrian Obreja Like
Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » De ce visează copiii să devină poliţişti: "Vreau să salvez lumea!". Cei mici, fascinaţi de autospeciale şi un AK47, de Ziua Poliţiei Române