Antena Meniu Search
x

De vară! Beneficiile EXTRAORDINARE ale castraveţilor

Este una dintre cele mai consumate legume pe timp de vară, însă puţini ştiu de efectele pe care le are asupra sănătăţii

Este una dintre cele mai consumate legume pe timp de vară, însă puţini ştiu de efectele pe care le are asupra sănătăţii

Fie că îl consumăm ca atare sau în salate, castravetele este o minune a naturii! Iată afecţiunile pe care le previne şi le vindecă:

1. Colici abdominale/Probleme digestive

2. Gută - are efecte depurative dacă se beau între 300 şi 500 mililitri de suc în fiecare zi, timp de o lună.

3. Afecţiuni renale - este un bun diuretic, dizolvant al calculilor renali. Se prepară un amestec din 300 ml suc de castravete, 100 ml ridiche neagră şi o lingură de miere. Se consuma cam 2 litri pe zi din acest preparat. Cura trebuie să dureze minimum o lună şi ar trebui asociata cu o dietă vegetariană.

4. Detoxifierea organismului - se bea cât mai mult suc de castravete.

Cum se administrează?

Suc de castravete - se pasează legumă sau se dă pe razătoarea cea mai mică. Este bun pentru detoxifiere dacă se bea frecvent câte o cană sau două pe zi.

Legumă crudă - în salate

Mască cosmetică - se aplică pe tenul obosit şi deshidratat felii subţiri de castravete. Curată tenul în profunzime, hidratează şi catifelează. În plus, calmează ochii iritaţi. Medicina populară folosea castravetele pentru albirea tenului.

Unguent cu castravete - se dă pe razătoarea mică un castravete şi se amesteca apoi cu o cremă de fată. Se foloseşte pentru hidratarea tenului cu tendinţa de ridare. E bine ca recipientul să se păstreze la frigider.

Pentru eliminarea celulitei – în căutarea unei modalităţi rapide și ușoare de a scăpa de celulită plictisitoare? Încercaţi să frecaţi cu câteva bucăți de castravete partea problematică pentru 1-2 minute. Aceeași procedură ajută cu riduri.

Mahmureală – cum să evităm mahmureală şi durerile de cap? Mâncaţi câteva felii de castravete înainte de a merge la culcare și vă treziţi odihnit. Legumă conţine suficient zahăr, vitamine B și electroliți ce furnizează substanţe nutritive esenţiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » De vară! Beneficiile EXTRAORDINARE ale castraveţilor