Antena Meniu Search
x

Decizie în cazul românului care a provocat o tragedie rutieră în Anglia, uitând să revină pe banda corectă

Viorel Grancea a fost condamnat de Curtea din Newcastle, după tragedia provocată de el, în Marea Britanie, în care a murit tot o româncă, buzoianca Denis-Alexandra Rădvan.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 12.10.2019, 16:51

Vorel Grancea a fost condamnat la pușcărie, după accidentul mortal din Marea Britanie

Viorel Grancea a fost condamnat de Curtea din Newcastle, după tragedia provocată de el, în Marea Britanie, în care a murit tot o româncă, buzoianca Denis-Alexandra Rădvan.

Viorel avea 6 persoane în mașină, în loc de 5, mașina era supraîncărcată cu bagaje, nu avea asigurare la mașină și circula cu o viteză pe care martorii, în sala de judecată, au catalogat-o "înfricoșătoare".

Viorel a uitat să se mai întoarcă pe banda lui, provocând un impact frontal devastator

Un șofer periculos, care a provocat moartea unei femei și a rănit alte două persoane, într-un grav accident rutier pe A69, a fost închis timp de șase ani, informează hexham-courant.co.uk..

Viorel Grancea (31 de ani) din Darnley Street, Glasgow, se afla în Marea Britanie doar două săptămâni, când, aflându-se la volanul unui Ford Focus, a intrat frontal într-un Hyundai i30.

Grancea, cetățean român, fusese deja condamnat pentru 13 infracțiuni diferite în șapte locuri diferite din Europa, însă niciuna dintre acestea nu reprezentau infracțiuni rutiere.

Grancea a fost condamnat pe 10 octombrie, de Curtea din Newcastle.

A făcut o depășire corectă, dar nu a mai revenit pe banda lui

Mașina lui Grancea era supraîncărcată, ave șase pasageri în loc de cinci, împreună cu o cantitate mare de bagaje. Românul schimbase benzile, pentru a depăși un tractor și o altă mașină. Manevra a fost executată cu succes, însă, cu toate acestea, el nu a mai reușit să se întoarcă pe banda lui, probabil uitând că se află în Marea Britanie, unde se circulă pe partea opusă a șoselei.

Românul a provocat un impact frontal cu o mașină care circula regulamentar, având o viteză foarte mare, potrivit martorilor.

În impact a murit pe loc pasagera din dreapta șoferului, o româncă de 29 de ani, Denis-Alexandra Radvan, alte două femei au fost rănite grav, printre care și șoferul mașinii lovite, în vârstă de 62 de ani, Victoria Oliver.

Românul a pledat vinovat

Grancea a pledat vinovat de faptul că a provocat moartea prin conducere periculoasă, fiind condamnat la șase ani de închisoare. Românul are interdicție la condus orice fel de vehicul timp de nouă ani de la eliberare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Decizie în cazul românului care a provocat o tragedie rutieră în Anglia, uitând să revină pe banda corectă