Antena Meniu Search
x

Declaraţia lui Firea ÎNFURIE România! “Timişoara este regiune DEZAVANTAJATĂ”, de aceea a fost aleasă Capitală Europeană în 2021 în faţa Bucureştiului”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, face afirmaţii scandaloase, după ce Timişoara a fost desemnată Capitala Europeană a Culturii in 2021, în defavoarea Bucureştiului.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, face afirmaţii scandaloase, după ce Timişoara a fost desemnată Capitala Europeană a Culturii in 2021, în defavoarea Bucureştiului.

Firea spune că acest fapt s-a petrecut pentru că Timişoara este “regiune dezavantajată”.

Mai mult, Firea mai susţine că Timişoara nu are “avantajele” Bucureştiului în privinţa “programelor culturale” sau “potenţialului turistic”.

“Am fost de la început conştientă că Bucureştiul nu are prima şansă în această competiţie pentru titlul de Capitală Europeană pentru anul 2021. Dacă vă uitaţi la oraşele care au purtat acest titlul în ultimul deceniu, dar şi mai în spate, veţi vedea că foarte puţine dintre câştigătoare erau şi capitale administrative în statele pe care le reprezentau.

Vezi şi Capitala europeană a culturii în 2021 va fi Timişoara. "Suntem conştienţi că greul de acum începe" (FOTO + VIDEO)

Evident, strategia Uniunii Europene în această chestiune este de a sprijini anumite regiuni mai dezavantajate să intre în circuitul cultural european. Deci era evident că prima opţiune a celor care analizează astfel de dosare e spre oraşele mai mici, care nu au avantajele pe care le are Bucureştiul în ceea ce priveşte infrastructura, programele culturale sau potenţialul turistic”, a scris Firea pe pagina sa de Facebook.

Imediat după declaraţiile Gabrielei Firea, timişorenii au reacţionat cu furie pe reţelele de socializare.

“Ţoapa asta crede că Timişul e zonă dezavantajată. Sigur, e un mare dezavantaj să n-o ai la primărie pe una care pute de moralitate”, a scris nervoasă o timişoreancă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Declaraţia lui Firea ÎNFURIE România! “Timişoara este regiune DEZAVANTAJATĂ”, de aceea a fost aleasă Capitală Europeană în 2021 în faţa Bucureştiului”