Antena Meniu Search
x

Declarația pe propria răspundere ar putea fi reintrodusă în România. O nouă lovitură pentru restaurante

Dacă aţi aruncat modelul declaraţiei pe proprie răspundere e posibil să vă fi grăbit un pic. Există riscul să ne întoarcem la restricţii mai grele, în special pe timpul nopţii. Una din variantele la care se gândeşte şeful Guvernului e chiar carantina. Totul depinde de numărul de bolnavi. Alte ţări din Europa fac deja asta.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 25.10.2020, 21:39

Vezi și
  • Şase ţări europene au sacrificat viaţa de noapte pentru a stopa evoluţia virusului
  • De la ţară la ţară, izolarea durează între cinci şi nouă ore

România e la un pas să tragă, din nou, obloanele peste viaţa de noapte.

Ludovic Orban, premierul României: Se face evalurea pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureştiul, printre care urmărim rezultatele aplicării măsurii în vigoare. 

N-ar fi pentru prima dată.

Corina Matlinschi, reporter Observator: Să ne amintim ce aveam și ce nu aveam voie sa facem atunci: Libera circulație a fost drastic restrictionata. Nu puteam sa ieșim din case după ora 22 fără un motiv intemeiat, întemeiat însemnând pentru serviciu sau pentru urgente. Și neaparat cu acea declarație pe proprie raspundere sau cu adeverința de la angajator.

Şase ţări europene au sacrificat viaţa de noapte pentru a stopa evoluţia virusului. De la ţară la ţară, izolarea durează între cinci şi nouă ore.

Restricții pe timpul nopții, în Europa

În Roma, barurile se închid la miezul nopţii. Până la 5 dimineaţa nu se poate ieşi din casă decât pentru urgenţe. După Napoli, în Palermo şi Roma oamenii au sfidat însă restricţiile iar protestele au devenit violente.

În Franţa, 46 de milioane de oameni rămân închişi în propriile case de la 9 seara la 6 dimineaţa.

În Germania, doar barurile şi restaurantele trag obloanele. Pentru localnici nu există obligativitatea izolării în locuinţe.

Mult mai strictă este Belgia. Fără alcool după ora 8 la terase, dar cu restricţii de circulaţie între 12 noaptea şi 5 dimineaţa.

Cu noua carantină nocturnă impusă, Slovenia stabileşte o premieră de la debutul pandemiei.

Citește și:

În România, ca şi în Europa, după şapte luni de restricţii, carantina pe timpul nopţii ar însemna faliment pentru multe afaceri.

Gabriel Puiu - proprietar restaurant: Ar trebui să mă gândesc serios ce o să fac de acum încolo. E o investiţie nouă nu am avut timp să recuperăm bani. 

Potrivit unor estimări ale Uniunii Europene, în perioada februarie aprilie, industria ospitalităţii a avut pierderi de 80 la sută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi s-a întâmplat să vă împrumutaţi pentru a merge în concediu?
Observator » Stiri sociale » Declarația pe propria răspundere ar putea fi reintrodusă în România. O nouă lovitură pentru restaurante