Antena Meniu Search
x

Declarațiile pe propria răspundere nu mai sunt obligatorii de la 1 iunie, pentru călători

La mare, la munte sau chiar în străinătate. De luni, vom putea călători din nou. Fără justificări şi declaraţii pe proprie răspundere. Avem nevoie, în schimb, de curaj. Mai ales atunci când vine vorba despre călătoriile în afara ţării. Premierul a spus aseară că nu va trebui să ne întoarcem în izolare dacă ţara din care venim nu are multe cazuri de coronavirus. În acelaşi timp, declaraţia, care este îi contrazisă de Raed Aradar, rămâne doar o declaraţie. Singura certitudine rămasă este legea actuală, care vorbeşte clar despre obligativitatea de a rămâne în izolare.

de Redactia Observator

la 30.05.2020, 00:04

Vezi și
  • Declarațiile pe propria răspundere nu mai sunt necesare
  • Restricțiile de circulație, eliminate parțial de la 1 iunie

Buletinul şi declaraţia pe prioprie răspundere. Acestea sunt cele două documente fără de care nu am putut să ieşim din casă pe perioada străii de urgenţă şi din localitate în ultimele două săptămâni. De pe 1 iunie, în schimb, dacă de buletin mai avem nevoie, de declaraţia pe proprie răspundere putem să uităm definitiv.

Vom putea călători chiar şi în afara ţării, însă doar cu trenul sau cu maşina.

Incepand de luni romanii vor putea, în sfârşit, sa treacă granița. Vor fi permise din nou calatoriile internaţionale, însă trebuie precizat un lucru. Trebuie să va informaţi foarte bine cu privire la țara în care vreți sa mergeți și dacă aceasta are, în continuare, restrictii de calatorie

Reporter Observator - Cum va fi posibil transportul internaţional, având în vedere că nu ştim încă ce măsuri vor lua ţările vecine?

Irinel Scrioşteanu, secretar de stat - Fiecare ţară ia deciziile proprii. Operatorii feroviari depind şi ei de deciziile guvernelor ţărilor vecine.

Reporter Observator - Care este concret diferenţa dintre ceea ce putem face astăzi şi ceea ce vom putea face de pe 1 Iunie? 

Irinel Scrioşteanu, secretar de stat - Diferenţa e că se reia transportul internaţional de călători.

LUDOVIC ORBAN, premierul RomânieiSigur că dacă ei pleacă în ţări în care nu există nivel de răspândire care să impună intrarea în izolare la întoarcere, atunci nu trebuie să se izoleze.

RAED ARAFAT, secretar de stat în MAI - Nu s-a schimbat nimic în izolare. Se vor face evaluari pe ţari şi după aia o să iasă INSP-UL să zică ce ţari ies, ce ţari rămân.

Şi Institutul Naţional de Sănătate Publică spune, într-un răspuns pentru Observator, că cine vine din străinătate, indiferent de ţară, stă în izolare două săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri sociale » Declarațiile pe propria răspundere nu mai sunt obligatorii de la 1 iunie, pentru călători