Meniu
Search
x

Declarații după incendiul din Bamboo. Patronul clubului Bamboo va lămuri toate speculațiile

Declaraţii importante după incendiul care a transformat în cenuşă clubul vedetelor. Patronul Bamboo- italianul Joshua Castellano, administratorul clubului, designerul Cătălin Botezatu dar şi avocaţii vin cu lămuriri. Aceştia vor să pună capăt speculaţiilor care au apărut în ultimele zile.

la 25.01.2017, 15:06
Vezi și

Declaraţii importante după incendiul care a transformat în cenuşă clubul vedetelor. Patronul Bamboo- italianul Joshua Castellano, administratorul clubului, designerul Cătălin Botezatu dar şi avocaţii vin cu lămuriri. Aceştia vor să pună capăt speculaţiilor care au apărut în ultimele zile.

Sunt prezenţi la conferinţa de presă şi angajaţii care au fost în acea noapte, de serviciu, în club.

38 de oameni au ajuns la spital, intoxicaţi cu fum sau cu fracturi după ce au sărit pe geam.

Până în acest moment, au fost audiate 23 de persoane iar declaraţiile lor sunt contradictorii. Incendiul este anchetat de procurori dar şi de poliţişti criminalişti.

Parchetul a dat ieri un comunicat cu stadiul cercetarilor.  În perioada 21 - 23 ianuarie, au fost audiate 50 de persoane, angajaţi sau clienţi, în vederea stabilirii circumstanţelor în care a avut loc incendiul. De asemenea, au fost audiaţi reprezentanţii legali ai societăţii comerciale care deţine clubul.

În aceeaşi perioadă, a fost monitorizată starea persoanelor internate şi au fost ridicate înscrisuri medicale de la spitalele la care au fost transportate persoanele vătămate în incendiu. Totodată, a fost ataşată la dosarul cauzei documentaţia transmisă de instituţiile publice cu atribuţii în autorizarea şi verificarea activităţii clubului (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia Locală Sector 2, Primăria Sectorului 2), documentaţie care este analizată la momentul actual.

Cercetarea la faţa locului a fost iniţiată în data de 21 ianuarie, cu privire la exteriorul construcţiei, respectiv proximitatea zonei afectate de incendiu, însă desfăşurarea acestei activităţi a fost influenţată de faptul că intervenţia pentru stingerea incendiului a fost una de durată, dată fiind amploarea acestuia, incendiul fiind declarat lichidat în data de 23 ianuarie.

În toată această perioadă, au fost analizate posibilităţile tehnice de continuare a cercetării la faţa locului de către procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţerii de poliţie din cadrul Serviciului Omoruri şi Serviciului Criminalistic - D.G.P.M.B., activitate care presupune îndepărtarea unor părţi semnificative din structura metalică a construcţiei, în condiţiile în care riscul de prăbuşire este extrem de mare, aspect constatat atât de către pompierii care au acţionat pentru stingerea incendiului, cât şi de către reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii.

În acest sens, au avut loc consultări repetate la locul producerii incendiului cu specialişti din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi al Inspectoratului de Stat în Construcţii, până la momentul actual nefiind identificate resursele necesare pentru realizarea acestei intervenţii, nici în ceea ce priveşte utilajele  - cele deţinute neavând anvergura necesară, date fiind şi particularităţile perimetrului în care trebuie să fie efectuată intervenţia -, nici în ceea ce priveşte personalul calificat pentru manevrarea unor astfel de utilaje.

 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Declarații după incendiul din Bamboo. Patronul clubului Bamboo va lămuri toate speculațiile