Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Deficitul de alimentaţie, o nouă boală care ameninţă copiii din România

Avertisment alarmant! O nouă boală afectează copiii, fără ca părinţii să-şi dea seama! Specialiştii au numit-o deficitul de alimentaţie. Iar cauza principală este consumul în exces de junk-food: mâncarea bogată în grăsimi, calorii şi zahăr.

de Redactia Observator

la 18.09.2019 , 21:43

Avertisment alarmant! O nouă boală afectează copiii, fără ca părinţii să-şi dea seama! Specialiştii au numit-o deficitul de alimentaţie. Iar cauza principală este consumul în exces de junk-food: mâncarea bogată în grăsimi, calorii şi zahăr. Somnul agitat, dificultăţile de învăţare şi problemele de comportament sunt câteva din simptomele care ar trebui să-i pună în alertă pe părinţi.

Chipsuri, dulciuri, gumă de mestecat, bomboane, batoane de ciocolată. Toate intră în categoria junk-food - mâncare nesănătoasă, bogată în grăsimi, aditivi, zahăr. Medicii spun că cei mici ar trebui feriţi de aceste alimente, din care nu îşi pot lua nutrienţii de care au nevoie.

Tentanţiile sunt însă mari. 

Vezi și

O mamă recunoaşte că "cel mic este un pic dependent de dulciuri, dacă nu mănâncă acolo ceva, nu putem să plecăm din magazin! Îl agită puţin, dar îi dăm cu limită".

Consumată în exces de copii, mâncarea de tip junk-food duce la deficit de alimentaţie. O boală studiată de experţi internaţionali care spun că, deseori, copiii care suferă de această tulburare sunt diagnosticaţi greşit cu deficit de atenţie. Asta pentru că atunci când nu sunt hrăniţi într-un mod echilibrat, comportamentul lor se schimbă.

Au izbucniri dese şi impulsive şi nu se pot concentra la şcoală pentru că noaptea au avut un somn agitat. Iar pe termen lung, medicii asociază deficitul de alimentaţie cu infecţiile frecvente, alergii, probleme digestive şi de vedere, dar cu şi pielea palidă sau uscată. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Soluţia, spun medicii, stă în mâncarea gătită acasă, din produse cât mai proaspete şi, pe cât posibil, BIO. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O mamă spune că "fac ciorbe în fiecare zi. Am evitat alimentaţia de tip fast-food pentru că ştiu care sunt repercusiunile", în timp ce o alta spune că "pur şi simplu nu am mâncat noi în faţa lui şi avem un regim alimentar foarte echilibrat".

Cum studiile au arătat că există o legătură directă între alimentaţia copiilor şi activitatea cerebrală a acestora şi statul ar trebui să aibă grijă de cei mici. 

În România, însă, programul masa caldă în şcoli a rămas doar un plan pe hârtie. Chiar dacă unul din doi copii români are probleme de greutate.

România este cea mai mare consumatoare de zahăr din Europa. Un român mănâncă 30 de kilograme în fiecare an. Doza recomandată de medici pentru copii este între două şi şase linguriţe pe zi, însă ţara noastră este pe locul doi în Uniunea Europeană când vine vorba de obezitate infantilă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Deficitul de alimentaţie, o nouă boală care ameninţă copiii din România