Antena Meniu Search
x

Video ''Degeaba dau cu pastă pe dinți și burta-i goală.'' UE trimite pachete cu produse de igienă, dar cei mai mulți români nu vor să audă de ele

Preocupaţi mai mult de problemele zilnice, românii uită uneori de cel mai important lucru: propria igienă. România a fost mai tot timpul în coada clasamentului atunci când vine vorba despre îngrijirea personală. O dovadă în acest sens - Uniunea Europeană trimite anual pachete cu produse de igienă în România, iar cei mai mulți... nici nu vor să audă de ele.

de Redactia Observator

la 09.09.2021, 09:15

Vezi și

Produsele de igienă corporală sunt ultimele pe listele de cumpărături ale unora dintre români. Altele sunt priorităţile, nu pasta de dinți sau săpunul, care... nu țin de foame. 

''Mâncarea e temelia. Fără mâncare nu mai faci nimic, nici poftă de muncă n-ai.''

''Degeaba dau cu pastă pe dinți și burta-i goală.

Nu vă este de folos pasta de dinți?

Pe acelaşi subiect

Nu, nu, nu.''

Românii sunt codaşi la capitolul igienă

Uniunea Europeană a trimis în Gorj peste 20.800 de pachete de igienă, însă nu au fost împărțite nici jumătate. Oamenii spun, cu sinceritate, că folosesc produse de igienă foarte rar.

''Folosim, dar mai rar.''

''Ce să fac? Să îmi infectez gingiile? După să mă duc iar la doctor să mai dau bani. N-am de unde.''

Persoanele care beneficiază de aceste pachete de la UE sunt cele care sunt incluse la ajutorul social, dar și persoanele cu dizabilități.

Cosmin Pigui - primar Peștișani: Bineînțeles că se caută alimentele. Alimentele sunt prioritare. Aici se mai îngrămădesc, la igienă mai puțin.

Feraru Ion: Am dat aproximativ 80 la sută din pachete, restul cetăţenilor beneficiari cred că trebuie să le înmânăm noi.

Pentru a le împărți, edilii încarcă pachetele în mașini și le duc chiar la porțile beneficiarilor. Spre exemplu, o cutie cu produse de igienă corporală trimisă de la UE conține pastă de dinți, periuță de dinți, șampon și gel de duș, dar și detergent pentru spălarea hainelor. Termenul limită de distribuire a acestor pachete este finalul lunii septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » ''Degeaba dau cu pastă pe dinți și burta-i goală.'' UE trimite pachete cu produse de igienă, dar cei mai mulți români nu vor să audă de ele