Antena Meniu Search
x

Depozit ilegal de deșeuri medicale, descoperit în Suceava

Un depozit ilegal de deșeuri medicale a fost descoperit în Suceava. Cei care au alertat autorităţile au fost chiar localnicii, care au simţit, în ultimele zile, un miros înţepător în zonă.

De Redactia Observator la 09.03.2020, 15:15
Vezi și
  • Polițiștii au confiscat o tonă de deșeuri spitalicești.
  • Autorităţile au deschis un dosar penal.

Un depozit ilegal de deșeuri medicale a fost descoperit în Suceava. Cei care au alertat autorităţile au fost chiar localnicii, care au simţit, în ultimele zile, un miros înţepător în zonă.

În urma unu control la depozit, polițiștii și comisarii Gărzii au confiscat în jur de o tonă de deșeuri spitalicești din cabinete medicale care proveneau din Mureş, Alba, dar şi Suceava. Poliţiştii au deschis un dosar penal.

Seringi, ace şi alte materiale medicale cu regim special erau depozitate ilegal în construcţia aflată pe malul râului Suceava.

De câteva zile, oamenii care locuiesc în zonă au observat că în depozit se descărcau din mai multe maşini, zeci de saci galbeni. Alertaţi de miros, au anunţat autorităţile.

La faţa locului au ajuns poliţiştii şi inspectorii de la Garda de Mediu. Aceştia au descoperit o tonă de deşeuri medicale, care a fost confiscată.

Adriana Iordache, comisar șef - Garda de Mediu Suceava: Transportatorul nu avea voie să circule prin judeţul nostru. Nu avea traseul aprobat. Am constat că în hală se găsesc deşeuri spitaliceşti provenite de la cabinete medicale, înţepătoare şi seringi. Firma este din Târgu Mureş, judeţul Mureş şi în maşină avea deşeuri care proveneau din Alba Iulia.

Angajaţii recunosc situaţia, însă spun că depozitarea deşeurilor era temporară.

Ruda administrator şi angajat al firmei: Are nişte seringă, vată şi atâta tot. Dar nu sunt periculoase deloc. Trebuia eliberat depozitul. A fost stricată maşina trei zile. Şi a venit maşina, ginerele de la Mureş, urma să le încărcăm şi să le ducem, atâta tot.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru nerespectarea măsurilor obligatorii de transport, valorificare şi elminare a deşeurilor periculoase.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Depozit ilegal de deșeuri medicale, descoperit în Suceava