Antena Meniu Search
x

Foto Deschiderea drumului Transfăgărăşan în 2021, programată pentru 1 iulie. Condiţiile în care ar putea să se amâne reluarea circulaţiei

Una dintre cele mai populare rute din ţară, Transfăgărăşan, urmează să fie deschisă pentru turiştii pasionaţi de peisaje de basm. Oficial, acest lucru este stabilit în conformitate cu Regulamentul de funcţionare al Drumului Național DN 7C - Transfăgărăşan. În mod uzual, acest lucru ar trebui să aibă loc pe data de 1 iulie a fiecarui an.

de Redactia Observator

la 23.06.2021, 16:48

Deschiderea drumului Transfăgărăşan în 2021, programată pentru 1 iulie
Deschiderea drumului Transfăgărăşan în 2021, programată pentru 1 iulie - Hepta

Deschiderea drumului Transfăgărăşan ar urma să aibă loc pe 1 iulie 2021

Conform regulamentului aflat în vigoare, perioada de închidere a Transfăgărășanului este de la 1 noiembrie până la 30 iunie. Însă, această perioadă poate fi decalată în funcţie de condiţiile meteo, dar şi de starea părţii carosabile a drumului. De asemenea, reluarea circulaţiei pentru turişti se face numai după o revizie specială. Această este realizată de Compania Naţională de Drumuri. 

Strat de zăpadă de câţiva metri pe Transfăgărăşan

Stratul de zăpadă este consistent pe unii versanţi, în urma ninsorilor de la începutul lunii iunie. Cu două săptămâni înainte de termenul la care ar trebui să se deschidă, Transfăgărăşanul era acoperit de munţi de zăpadă, iar pe alocuri stratul de omăt depăşea chiar şi 7 – 8 metri. Drumarii fac eforturi zilnice pentru a elibera carosabilul.

Pe acelaşi subiect

''Intervenim cu excavatoare, încărcătoare şi freze pentru îndepărtarea stratului de zăpadă care pe alocuri depăşeşte şi 7-8 metri'', spunea Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri (DRDP)

O altă șosea montană a României, Transalpina, se deschide în mod tradițional înaintea Transfăgărășanului. Adesea, acest lucru se întâmplă în luna mai, dar anul acesta drumarii nu au putut interveni pentru eliberarea carosabilului din cauza pericolului de avalanșe din zonă.

Harta traseului Transfăgărăşan

Transfăgărăşanul leagă Transilvania de Muntenia, traversând Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km. Porţiunea dintre Piscu Negru, judeţul Argeş şi Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu, este închisă până la data de 30 iunie.

Transfăgărășanul (oficial numit şi DN 7C) este o cale rutieră de circulație din România, care începe în comuna Bascov, județul Argeș, chiar de lângă orașul Pitești, și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara, cu o lungime de 151 km, traversând pe axa nord-sud Munții Făgăraș. Porțiunea de la barajul Vidraru până la Cârțișoara traversează un teren montan la altitudini mari, pe o lungime de aproximativ 91 km.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Deschiderea drumului Transfăgărăşan în 2021, programată pentru 1 iulie. Condiţiile în care ar putea să se amâne reluarea circulaţiei