Antena Meniu Search
x

Deşi Crăciunul este încă departe, deja mai multe pensiuni sunt complet ocupate. În Maramureş, gazdele sunt gata pentru sosirea oaspeţilor

Înainte să pregătească meniul, au pregătit hainele tradiţionale pe care turiştii să le poată îmbrăca de sărbători.

Vezi și

Înainte să pregătească meniul, au pregătit hainele tradiţionale pe care turiştii să le poată îmbrăca de sărbători. Pe lângă masa tradiţională de sărbători, turiştii mai primesc şi cel mai bun tratament pentru digestie.

Pentru o cămaşă, bunica Irina coase şi trei săptămâni. Iar timpul până la sosirea oaspeţilor e deja scurt. 

Ioan Tomoiagă, administrator pensiune: "Am avut, de exemplu, anul trecut, turişti care au venit cu cel puţin o săptămână înainte de Crăciun, să ajute la preparatul bucatelor tradiţionale."

În pensiunea din Vişeu, deja nu mai sunt locuri. Aici, gazdele au trecut la următorul nivel. Pregătirea meniului. 

Pe lângă masa tradiţională de sărbători, turiştii mai primesc şi cel mai bun tratament pentru digestie. 

Zona atrage turişti nu doar prin bunătatea oamenilor sau aroma mâncărurilor, ci şi prin frumuseţea locurilor.  De aici se ajunge uşor la Cascada Cailor, la pârtiile de schi de la Borşa, Cavnic sau Prislop şi, bineînţeles, la mocăniţă, care din 21 decembrie şi până în 7 ianuarie va avea program special. 

Tiberiu Andruşcă, manager în turism: "Plecarea e la 9 dimineaţă şi o călătorie dus-întors durează aprox. 6 ore, inclusiv popasul care se face în staţia finală."

Turiştii vor putea alege între două pachete. Unul de 83 de lei de persoană sau altul de 109 lei - all inclusiv. 

Şi în Masivul Parâng, cabanierii îşi aşteaptă oaspeţii. 

Pentru un Crăciun şi Revelion petrecut în asemenea peisaj, turiştii plătesc între 150 şi 250 lei de persoană, pe noapte şi au masa inclusă. Pachetul este de minimum 3 zile. La alegere sunt şi numeroase alte oferte pentru concursuri de schi, săniuţe şi snowboard, dar şi zboruri cu parapanta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Deşi Crăciunul este încă departe, deja mai multe pensiuni sunt complet ocupate. În Maramureş, gazdele sunt gata pentru sosirea oaspeţilor