Antena Meniu Search
x

DRAMA din spatele celei mai mari despăgubiri acordate vreodată în România: O tânără de 29 de ani și-a pierdut copilul, e complet paralizată și nu poate nici măcar să înghită

Despăgubire-record de un milion şi jumătate de euro! Atât ar putea primi familia unei femei, care a fost lovită pe o trecere de pietoni de lângă Braşov.

Vezi și

Despăgubire-record de un milion şi jumătate de euro! Atât ar putea primi familia unei femei, care a fost lovită pe o trecere de pietoni de lângă Braşov, de un şofer beat. Iulia era însărcinată în opt luni şi şi-a pierdut atunci copilul.

De doi ani şi jumătate, tânăra este paralizată şi are nevoie de recuperare. Decizia instanţei nu este definitivă şi ambele părţi au făcut apel.

Familia Iuliei spune că despăgubirea nu acoperă tratamentele de care are nevoie.

Doi ani şi jumătate, un soţ şi o mamă au aşteptat ca o instanţă să facă dreptate pentru Iulia. Într-un proces civil, Tribunalul Ilfov a decis ca Iulia să primească o despăgubire de un milion şi jumătate de euro, din partea societăţii de asigurări care avea contract cu şoferul care a lovit-o.

"Nu știu cât de mare sau de istorica este, noi avem nevoie de cât mai multi bani pentru a pleca în strainatate. Am fost plecați în Isreal și am cheltuit o mie de euro pe zi", a declarat Laurenţiu Ganea, soţul Iuliei.

La râdnul său, avocatul familiei Iuliei, Ioan Alexandru Tanasescu, a declarat că se aștepta la o sumă mai mare. "Mă aşteptam la mai mult, în primul rând din cauza leziunilor pe care Iulia le-a suferit şi faptul că este grav ce s-a întâmplat acolo. Numai Dumnezeu a ţinut-o în viaţă".

În 2015, tânăra de 27 de ani a fost lovită pe o trecere de pietoni din Cristian de un şofer băut. Iulia era însărcinată în opt luni cu primul ei copil. La spital, medicii i-au făcut mamei cezariană, dar bebeluşul ei a mai trăit doar două zile. Iulia a rămas paralizată şi într-o stare de minimă conştienţă. A fost operată în Israel şi are nevoie de perioade lungi şi costisitoare de recuperări.

"Ea şi la momentul ăsta este hrănită cu hrană lichidă care i se injectează prin stomac, printr-un tub special. Ea nu e în stare să reacţioneze, nici măcar să înghită", a mai spus avocatul.

În dosarul în care şoferul care a lovit-o pe trecere pe pietoni a fost cercetat pentru că a condus băut şi a vătămat un copil nenăscut, Liviu Neculicioiu a fost condamnat la închisoare, dar eliberat după un an şi două luni.

Decizia Instanţei din Ilfov nu este definitivă, dar despăgubirea rămâne cea mai mare acordată vreodată în România. În urmă cu trei ani, într-un alt dosar, Instanţa supremă a hotârât ca CNADNR să îi plătească daune morale unei tinere care şi-a pierdut mâna dreaptă după un accident.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » DRAMA din spatele celei mai mari despăgubiri acordate vreodată în România: O tânără de 29 de ani și-a pierdut copilul, e complet paralizată și nu poate nici măcar să înghită