Antena Meniu Search
x

DETALII din ancheta morţii adolescentei care juca BALENA ALBASTRĂ: Ce s-a întâmplat cu cei şapte tineri care erau pe bloc cu ea (FOTO)

Cei şase tineri care se aflau pe bloc în momentul în care Denisa Voilean a căzut de pe turnul din Sibiu nu au beneficiat nici până în acest moment de consiliere psihologică, au anunţat responsabilii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protectia Copilului (DGASPC) Sibiu, care dau vina pentru acestă situaţie pe poliţia locală.

Cei şase tineri care se aflau pe bloc în momentul în care Denisa Voilean a căzut de pe turnul din Sibiu nu au beneficiat nici până în acest moment de consiliere psihologică, au anunţat responsabilii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protectia Copilului (DGASPC) Sibiu, care dau vina pentru acestă situaţie pe poliţia locală.

Potrivit site-ului www.stiridesibiu.ro, după aproximativ trei săptămâni de la tragicul accident la care au asistat mai mulți elevi, inspectorii DGASPC Sibiu nu au putut să intre în contact cu familiile copiilor din cauza refuzului IPJ Sibiu de-a sprijini propunerea de consiliere lansată de Protecția Copilului.

”DGASP a solicitat Secției 1 Poliție comunicarea numelor și adreselor celor şapte minori martori ai evenimentului şi am fost redirectionați către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. În cursul zilei de 6 aprilie s-a solicitat Parchetului Sibiu transmiterea datelor de contact. Aceștia vor fi invitați cu părintii la DGASPC în vederea oferirii sau îndrumării spre de servicii de consiliere psihologică sau psihoterapeut, în cazul in care acest lucru se impune”, a precizat Beatrice Muntean, purtător de cuvânt al DGASPC Sibiu.

Pe acelaşi subiect

Pe durata anchetei de la Sibiu, nici procurorul de caz nu a considerat necesar ca minorii martori ai tragediei să primească asistență sau consultanță din partea psihologilor.

”S-a procedat la audierea în calitate de martori a unui număr de 6 minori, cu vârste între 15 şi 16 ani, precum şi a celor două profesoare care făceau parte din acel grup. Pe parcursul cercetărilor, până în acest moment, nu s-a solicitat sprijinul psihologilor din cadrul DGASPC Sibiu”, precizează Parchetul Tribunalului Sibiu în urma solicitării transmisă de stiridesibiu.ro.

În astfel de condiții, doar familiile copiilor le pot oferi sprijin tinerilor care au asistat la moartea elevei de 15 ani. Fata a cazut de la etajul 10 al blocului turn, strivită de balustrada din metal ce s-a desprins odată cu ea.

Cazul a devenit extrem de mediatizat inca de la producerea tragediei, date fiind circumstanțele neclare care au generat moartea adolescentei.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a anunţat, pe 5 aprilie, că Denisa Voilean s-ar fi aruncat intenționat de pe bloc în 15 martie, ca să îndeplinească o ultimă sarcină a jocului ’’Balena Albastră’’. Procurorii au decis să decline în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov.

”S-a apreciat că există date şi indicii temeinice că decesul numitei VDŞ nu a fost unul accidental, ci un act de suicid determinat de persoane rămase neidentificate până la acest moment ce ar fi putut recurge la constrângere morală în acest scop al determinării sinuciderii, prin intermediul acestui joc „Balena albastră”, în cadrul căruia sarcina finală de îndeplinit ar fi tocmai actul de sinucidere”, este concluzia transmisă de Parchetul Tribunalului Sibiu mirecuri, cand  s-a dispus declinarea dosarului către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov, unde ” este înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de utilizatori ai jocului respectiv”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » DETALII din ancheta morţii adolescentei care juca BALENA ALBASTRĂ: Ce s-a întâmplat cu cei şapte tineri care erau pe bloc cu ea (FOTO)