Antena Meniu Search
x

Deţinut român la Trapani găsit cu un telefon mobil şi încărcător în rect

Poliția Penitenciară din Trapani a împiedicat încercarea unui deţinut român de a introduce un telefon mobil în interiorul închisorii. Românul, în vârstă de 50 de ani, a încercat să păcălească vigilenţa poliţiştilor din penitenciar, ascunzând un telefon mobil cu încărcătorul aferent în rect.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 14.03.2019, 23:54

Deţinut român la Trapani găsit cu un telefon mobil şi încărcător în rect

Poliția Penitenciară din Trapani a împiedicat încercarea unui deţinut român de a introduce un telefon mobil în interiorul închisorii, după o vizită.

Românul, în vârstă de 50 de ani, a încercat să păcălească vigilenţa poliţiştilor din penitenciar, ascunzând un telefon mobil cu încărcătorul aferent în rect.

Deţinut român găsit cu telefonul în rect, încercând să fenteze gardienii

Românul şi-a ascuns telefonul şi un cablu de încărcare în rect, sperând să înşele vigilenţa paznicilor, dar a fost descoperit. Poate din cauza mersului, sau ceva li s-a părut suspect poliţiştilor din penitenciar, însă aceştia l-au oprit şi l-au dus la infirmerie, unde s-a descoperit "pachetul".

Fenomenul ar fi din ce în ce mai răspândit în închisorile italiene, anul trecut fiind descoperite 337 de astfel de încercări ale deţinuţilor.

În plus, precizează trapanioggi.it, în absența unei dispoziții specifice de reglementare, utilizarea dispozitivelor celulare de către prizonieri presupune numai o încălcare disciplinară internă pentru utilizarea unui obiect nepermis.

E tot mai greu pentru gardieni, pentru că aparatele sunt tot mai mici

În calitate de lucrători în penitenciare, spune directorul închisorii Renato Persico, gardienii sunt preocupați de stoparea răspândirii fenomenului, care necesită tot mai multe controale amănunţite de către Departamentul de Poliție Penitenciară.

Totuşi, acest lucru este destul de dificil, având în vedere existenţa unor telefoane mobile în miniatură, care sunt foarte greu de depistat.

În acest sens, comisarul coordonator, Giuseppe Romano, subliniază modul în care Departamentul de poliție din Príncipe din Trapani se numără printre primele din Italia care se echipează cu instrumentul de detectare a componentelor electronice, pentru a combate efectiv încercările tot mai dese de ascundere a telefoanelor mobile de către deţinuţi în canalul rectal, pentru a le putea duce în interiorul închisorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Deţinut român la Trapani găsit cu un telefon mobil şi încărcător în rect