Antena Meniu Search
x

Noi imagini cu dezastrul produs de braconieri în Delta Dunării

Avem imagini apocaliptice din Delta Dunării. Unde braconierii au făcut ravagii, după o metodă neobişnuită. Zeci de sălcii au fost puse la pâmânt în doar câteva minute. Astfel, braconierii au blocat peştii în lacuri, iar forţele de intervenţie au fost ţinute la distanţă.

De Redactia Observator la 10.05.2019, 19:57
Vezi și

Avem imagini apocaliptice din Delta Dunării. Unde braconierii au făcut ravagii, după o metodă neobişnuită. Zeci de sălcii au fost puse la pâmânt în doar câteva minute. Astfel, braconierii au blocat peştii în lacuri, iar forţele de intervenţie au fost ţinute la distanţă. În timp ce pescarii din Deltă se tem să-i dea în vileag pe vinovaţi, autorităţile se plâng că legile sunt prea blânde, iar braconierii prea bine organizaţi pentru a fi prinşi.

Zeci de sălcii blochează şi în prezent trecerea bărcilor pe canalele care traversează Delta în dreptul localităţii Gorgova. Au fost tăiate de braconieri în mijlocul nopţii, cu drujbele, special pentru a forma o barieră între canale şi lacurile unde peştii îşi depun icrele.

Cel puţin 25 de sălcii au fost tăiate de braconieri în Delta Dunării

Pe nici 20 de metri nu mai puţin de 15 sălcii au fost tăiate astfel încât canalul Periteaşca este complet blocat la ieşirea înspre lacul Meşteru.

Aceleaşi imagini apocaliptice vedem şi în altă zonă a Deltei. 

Sever Condrat, inspector ecolog: Scopul a fost atins în ambele cazuri. Şi aici şi acolo. Nu contează cât a tăiat-o, atâta timp cât ea a căzut unde trebuia să cadă

Sălciile aruncate peste canale împiedică astfel urmărirea braconierilor de către poliţişti. Între timp, peştii din lacurile puţin adânci devin o pradă uşoară. Practic, pot fi pescuiţi cu furca.

Nu este prima dată când braconierii folosesc această metodă în plină perioadă de prohbiţie. Totuşi, niciodată n-au fost tăiaţi atâţia copaci. Urmele arată că 25 de sălcii au fost doborâte în câteva minute. Deşi pescarii din zonă bănuiesc cine e de vină, se feresc să vorbească.

Braconierii din Delta Dunării riscă amenzi de până la 100.000 de lei

Deşi mulţi braconieri au fost prinşi în flagrant, cei mai mulţi au scăpat doar cu amenzi. Sancţiunile pot ajunge până la 100.000 de lei. Autorităţile din Deltă cred, însă, că doar închisoarea îi va descuraja pe făptaşi.

Mălin Muşetescu, guvernatorul Deltei Dunării: Nici nu le-a păsat că le-am luat bărcile, pentru că ei, probabil, într-o lună de zile, dacă le merge bine treaba, au bani din nou să-şi cumpere o barcă

8 din 10 misiuni de urmărire a braconierilor sunt compromise de aşa-zisele "săgeţi". Stau de veghe şi dau alarma când se apropie o patrulă.

Mălin Muşetescu, guvernatorul Deltei Dunării: Dacă vine controlul noaptea pe canalul ăla, respectivul dă un telefon şi în două minute braconierii care operează în momenul ăla pe lac au fugit

Somnul, crapul şi carasul sunt cele mai braconate specii, în această perioadă. Un somn de 20 de kilograme, cu icre, poate fi vândut pe piaţa neagră şi cu 3.000 de lei.

Specialiştii spun că este şi un dezastru ecologic. Pentru ca zona să fie readusă la starea iniţială, după doborârea sălciilor, e nevoie de ani buni. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Noi imagini cu dezastrul produs de braconieri în Delta Dunării