Dezlegare la peşte, ofertă excentrică: 1.000 de lei porţia de Dentex, o specie rară din Marea Neagră
Azi este dezlegare la peşte, iar asta s-a văzut în pieţe şi în restaurante. Cei mai mulţi dintre români sunt de părere că peştele merge cel mai bine cu mămăligă şi mujdei.
Azi este dezlegare la peşte, iar asta s-a văzut în pieţe şi în restaurante. Cei mai mulţi dintre români sunt de părere că peştele merge cel mai bine cu mămăligă şi mujdei. Restaurantele, în schimb, îşi aşteaptă clienţii cu preparate sofisticate. Aşa se face că o porţie de peşte poate costa peste o mie de lei. Ce-i drept, vorbim despre un peşte rar.
Este un peşte răpitor numit Dentex sau Dinţatul. Şi este o raritate în Marea Neagră. Şi cum gusturile excentrice cu cheltuială se ţin, o porţie costă peste 1000 de lei.
Mai pe gustul, dar şi buzunarul românilor, este heringul. Perpelit pe grătar are nevoie doar de sare şi puţin piper, ca să aibă savoare în farfurie. Şi în pieţe s-a vazut ca a fost dezlegare la peşte.
Carasul se vinde cu 7 lei kilogramul. Păstrăvul şi crapul costă în jur de 20 de lei, iar somonul şi morunul pot ajunge până la 60 de lei. Ce-i drept, congelat. Cine vrea proaspăt, îl poate lua direct de la păstrăvărie.
Păstrăvul la grătar este recomandat şi la curele de slăbire. 100 de grame are doar 85 de calorii, în timp ce o friptură de porc are de 4 ori mai multe.
Nutriţioniştii ne sfătuiesc să consumăm peşte cel putin o data pe saptamana. Este bogat în grăsimi sănătoase, care preîntâmpină apariţia bolilor cardiovasculare şi scad riscul apariţiei bolilor neurologice.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰