Antena Meniu Search
x

Dezlegare la pește din import, de Bunavestire. Pescuitul, industrie pe cale de dispariție în România

Credincioşii sărbătoresc Bunavestire şi se bucură de prima dintre cele două dezlegări la peşte din postul Paştelui. Este şi una dintre puţinele zile în care românii mănâncă peşte. Avem cel mai mic consum din Uniunea Europeană, dar şi o industrie a pescuitului în derivă.

de Redactia Observator

la 25.03.2019, 21:21

Vezi și

Credincioşii sărbătoresc Bunavestire şi se bucură de prima dintre cele două dezlegări la peşte din postul Paştelui. Este şi una dintre puţinele zile în care românii mănâncă peşte. Avem cel mai mic consum din Uniunea Europeană, dar şi o industrie a pescuitului în derivă. Aşa se face că, în zilele în care peştele este la mare căutare, ajungem să cumpărăm produse din Chile sau Norvegia.

Credincioşii au venit cu miile la slujba de Bunavestire. De la biserică, mulţi au plecat direct la piaţă. E prima dezlegare la peşte din postul paştelui. Surpriză însă, în loc de scrumbie, pe masă trebuie să pună peşte de import.

80 la sută din peştele vândut în România vine din import. Ne bazăm pe Bulgaria, Grecia şi Turcia pentru peştele proaspăt şi pe Olanda, Polonia şi Spania pentru peştele congelat.

Pescuitul în România, industrie pe cale de dispariţie

În Marea Neagră ies în larg, din România, doar 30 de pescadoare. Spre comparaţie, Bulgaria are 160.

Aşa se face că România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană la consumul de peşte. Dacă un polonez mănâncă anual 12 kilograme de peşte, un român mănâncă de 2 ori mai puţin.

În pieţele din Capitală, încă de la primele ore ale dimineţii, românii s-au înghesuit în jurul tarabelor cu pește. Şi au avut de unde alege. Totul a depins de gustul fiecăruia. 

Şi inspectorii de la Protecţia Consumatorului şi-au făcut rondul în pieţe.

Următoarea dezlegare la peşte va fi de Florii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Dezlegare la pește din import, de Bunavestire. Pescuitul, industrie pe cale de dispariție în România