DEZVĂLUIRILE în scandalul Hexi Pharma continuă! Dovada că autorităţile ştiau că dezinfectanţii sunt diluaţi. Bani publici cheltuiţi pentru fallsificarea rezultatelor
În timp ce patronul Hexi Pharma îşi anunţă angajaţii că îşi vor mai păstra posturile doar până la sfârşitul lunii mai, când le vor fi încheiate contractele de muncă, ca urmare a cererii de declarare a falimentului, dezvălurile despre afacerile lui Dan Condrea cu statul continuă să apără în presă.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
În timp ce patronul Hexi Pharma îşi anunţă angajaţii că îşi vor mai păstra posturile doar până la sfârşitul lunii mai, când le vor fi încheiate contractele de muncă, ca urmare a cererii de declarare a falimentului, dezvălurile despre afacerile lui Dan Condrea cu statul continuă să apără în presă.
Site-ul de la care a plecat întreg scandalul - tolo.ro - a publicat astăzi un material în care dezvăluie cum au fost cheltuiţi bani publici pentru a fi dotat laboratorul Unilab, care în final a falsificat rezultatele analizalor făcute dezinfectanţilor trimişi în spitale.
Potrivit jurnaliştilor Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan, Dan Condrea a primit, în 2015, 128.000 de lei de la buget ca să-și doteze Unilab, laboratorul care acoperea falsificarea substanțelor.
"SC Unilab SA a primit în 2015 o finanţare nerambursabilă (90%) în valoare de 128.000 lei prin programul Comerţ şi Servicii al Guvernului României. Au primit banii în noiembrie 2015, imediat după „Colectiv”. Sunt atâtea ironii atroce în toate aceste derulări de fapte! Unilab a cîștigat finanțarea cu maximul posibil, 100 de puncte", scriu jurnaliştii de la tolo.ro.
Citeşte mai mult pe tolo.ro.
Tot azi, Evenimentul Zilei scrie că Ministerul Sănătăţii a efectuat trei controale de amploare asupra dezinfectanților folosiți în spitale, în perioada 2013-2015 şi că documentele au fost ascunse publicului. Potrivit sursei citate, foştii miniştri Nicolae Bănicioiu, Eugen Nicolaescu şi Patriciu Achimaş-Cadariu avea informaţii privind situaţia din spitale.
"Inspecția Sanitară de Stat din subordinea Ministerului Sănătății a controlat mii de spitale, cabinete și policlinici, sute de importatori, producători, distribuitori și comercianți de dezinfectanți, a aplicat zeci de amenzi și a dispus retragerea a sute de mii de produse biocide, în ultimii trei ani. Cea mai mare surpriză este faptul că ministrul demisionar Achimaș- Cadariu a semnat raportul controlului din 2015, care fusese început de Nicolae Bănicioiu, dar nu a suflat o vorbă despre rezultatele acestuia, lăsând impresia generală că asemenea controale nu au existat", scrie Evenimentul Zilei.
Citiţi dezvălurile făcute de Evenimentul Zilei pe site-ul evz.ro.
Şi site-ul catavencii.ro publică o anchetă realizată de jurnaliştii de la ziarul Făclia, din Cluj, în anul 2013. ”Sursele medicale susţin că biocidele sînt asigurate în unităţile medicale clujene prin atribuirea de contracte de achiziţie firmelor care oferă substanţele la preţul cel mai mic, preţ care, în multe situaţii, spun specialiştii, este mult mai mare în comparaţie cu alte produse similare, dar de calitate superioară. Acest lucru e posibil deoarece prioritatea responsabililor din spitale nu este de a achiziţiona substanţele cele mai eficiente, ci de a satisface anumite interese personale şi de grup create în jurul acestei activităţi comerciale, în care sînt implicate firme şi personal medical", menţionează sursa citată.
Citiţi mai mult despre ancheta celor din Cluj pe catavencii.ro.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰