Video Dimineața învățătoare, după ore ciobăniță. Maria, o tânără din Sibiu, a găsit echilibrul între afacerea de familie și vocația de a fi dascăl
Satele româneşti duc lipsă de dascăli şi de agricultori. Maria, o tânără din judeţul Sibiu, reuşeşte să facă ambele profesii. Cu succes chiar. Dimineaţa este la catedră, iar după terminarea orelor se ocupă de ferma de familie. De timp liber nu prea mai poate fi vorba, dar aprecierea copiilor şi mulţumirea că face produse în propria gospodărie merită sunt suficiente, mărturiseşte tânăra.
Entuziasmul copiilor este motivul pentru care Maria revine cu drag în fiecare dimineaţă la şcoala din satul sibian Apoş.
Maria Piloiu, învăţătoarea în curtea şcolii: Iniţial, când am venit la şcoală erau un pic aşa fricoşi, că a venit o nouă învăţătoare, dar acum sunt foarte prietenoşi.
Maria a găsit echilibrul între afacerea de familie și vocația de a fi dascăl
La 26 de ani, tânăra îşi ocupă fiecare zi cu educarea micilor învăţăcei şi îngrijirea celor peste 700 de oi pe care le are acasă. La ferma de familie din satul Pelişor, fratele o aşteaptă ca să-i predea ştafeta. Maria şi Călin au crescut într-o familie de oieri, iar în urmă cu doi ani s-au hotărât să preia afacerea familiei. Pentru asta s-au pregătit temeinic. Au absolvit Facultatea de Ştiinţe Agricole şi s-au înscris la master.
- Un sat din România a fost împânzit de conducte de gaze. "E ca o centrală termică. E bătaie de joc"
- Moromeţii 3. După aproape 30 de ani de la primul film, povestea continuă. Când va avea loc premiera
- "Vai, Doamne! Nu da în femeie, mă!" Două familii și-au împărțit pumni și picioare pe stradă, în Maramureș,...
Maria Piloiu, învăţătoarea în curtea şcolii: Este foarte mult de muncă. Fără ajutorul părinţilor, nu ştiu ce ne-am face, pentru că ei sunt primii care dau alarma. Undeva la 5 dimineaţa deja se trezesc şi vin în saivan.
Sarcinile sunt împărţite. Călin se ocupă de partea logistică a fermei. Iar Maria.
Maria Piloiu, învăţătoarea în curtea şcolii: Eu sunt autoarea la telemea, caş, urdă, pe partea de vară. Când avem comandă, pot să spun că eu le prepar.
Călin Piloiu, fratele Mariei: Nu avem angajaţi însă afacerile de familie sunt bune, sunt frumoase, dar greu de dus pe umeri. Este volumul foarte mare de muncă, sarcinile sunt foarte multe, trebuie împărţite între noi.
Acum, cei doi se pregătesc pentru comenzile pe care le vor primi de Paşte.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰